Hírek

2016.08.25. 11:33

Íme, az összes karneváli forgalmi módosítás egy helyen

Út- és parkolólezárások, forgalomkorlátozás és helyi buszmenetrend módosítás is érvénybe lép a Savaria Történelmi Karnevál ideje alatt. Érdemes előre tájékozódni, nehogy kellemetlen meglepetések érjék.

Vadas Krisztina

ÚTLEZÁRÁSOK

A Thököly Imre utca – Szent Márton utcai torkolat már nem járható, augusztus 23-án 23 órától lezárták, csakúgy, mint a Thököly Imre utca – Mátyás király utcai körforgalmat is. A Bejczy utcánál lévő körforgalomból a Rákóczi utca felé és a Thököly utca belvárosi szakasza felé már nem lehet kihajtani.

A Kossuth Lajos utca már sem a Kiskar utca, sem a Hefele Menyhért utca felől nem megközelíthető, ugyanis a Hefele Menyhért utcát is lezárták.

Útlezárás van érvényben továbbá a Batthyány téri körforgalom északi, nyugati és keleti oldalán, a Zrínyi Ilona utcában, valamint az Aréna utcában a Vak Bottyán hídnál.

Ezek a lezárások hivatalosan augusztus 30-án éjfélig vannak érvényben, de a tervek szerint már 29-én, fokozatosan megnyitják az utakat.

Időszakos útzár is lesz: a Szent Márton utcát a Gyöngyös-hídnál zárják majd le augusztus 25-én 14 órától 28-án 22 óráig, valamint a Király utcában a 3. sz. ház melletti átjárónál augusztus 25-én 14 órától 28-án 22 óráig lesz érvényben korlátozás.

További forgalomkorlátozás várható a felvonulások idején augusztus 26-án és 27-én körülbelül 17 órától várhatóan 21 óráig, valamint 29-én (a 28-ai felvonulás elmaradása esetén) körülbelül 9 órától 13 óráig a felvonulás útvonalán és az oda becsatlakozó utcákban. A felvonulás útvonala: Thököly I. u.–Bejczy u.–Kossuth L. u.–Hefele M. u.–Berzsenyi tér–Széchenyi u.–Kőszegi u.–Mártírok tere–Király u.–Savaria tér–Szent Márton u.–Thököly I. u.

GYALOGOS ÖVEZETEK

Augusztus 25-én 14 órától 28-án 24 óráig gyalogos övezetté nyilvánították a szervezők a biztonságos szórakozásérdekében az alábbi helyszíneket: Batthyány tér, Bejczy utca teljes hosszában, és a Kossuth utca a Hefele utcáig, Aréna utca a Zrínyi utcai kereszteződéstől a Thököly utcáig, Fő tér területe, Savaria tér területe és kapcsolódó utcaszakaszok a zárási pontokig.

A HELYI JÁRATOS AUTÓBUSZOK MENETRENDI VÁLTOZÁSAI

A karneváli útlezárások miatt az érintett járatok módosított útvonalon közlekednek augusztus 24-étől augusztus 30-án 14 óráig.

A 30Y és 35-ös vonalszámú menetrendszerinti helyi járatok a Vasútállomás – Szelestey László utca /Széll Kálmán utca/ – Petőfi Sándor utca útvonalon közlekednek, és valamennyi kijelölt megállóhelyen megállnak.

Az 5H, 6, 7, 8, 9, 10H, 12, 21, 26, 27 jelzésű autóbuszjáratok a Hunyadi út – Szent Flórián körút – Mátyás király utca útvonalon közlekednek, és valamennyi kijelölt megállóhelyen megállnak, azonban nem érintik az Aluljáró (Thököly utca) – Városháza – Batthyány tér – Rákóczi utcai iskola megállóhelyeket.

A regionális és szerződéses autóbuszjáratok a  Városháza és az Aluljáró (Thököly utca) megállóhelyeket nem érintik, helyettük az Aluljáró (Szent Márton utca) elnevezésű megállóhelyen állnak meg.

Emellett augusztus 26-án és 27-én 17 órától üzemzárásig (esőnap esetén augusztus 28-án 9 órától 14 óráig) a karneváli felvonulás miatt a Széll Kálmán utcában közlekedő autóbuszok nem érintik a Savaria Nagyszálló elnevezésű megállóhelyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!