Hírek

2017.07.14. 17:10

In memoriam dr. Farkas András

51 éves korában végleg távozott dr. Farkas András egyetemi docens, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatika Kar, Savaria Műszaki Intézet oktatója.

Farkas András 1966. május 1-jén született Zalaegerszegen. A középiskola befejeztével Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Főiskola magyar nyelv és irodalom és ének-zene tanárszakán folytatta tanulmányait. A diploma megszerzése után Szombathelyen a Dózsa György Általános Iskolában kezdte el pedagógusi hivatását, majd 1996-tól a Simon István utcai Általános Iskolában tanította a felnövekvő nemzedéket számítástechnikai ismeretekre. Közben Szombathelyen elvégezte a számítástechnika- tanár szakot, majd 2000-ben a Pannon Egyetemen okleveles informatika szakos középiskolai tanárképzést végzett el, és ettől kezdve az informatika meghatározó jelentőségű terület lett életében. Szakmai munkáját a 2010-ben megszerzett doktori fokozattal koronázta.

Farkas András (1966-2017)

Legutolsó munkahelyén 2001-től látta el hivatását, végigjárva a szakmai fokozatokat. Így kezdetben tanársegédként, 2008-tól adjunktusként, 2011-től docensként. Szakmai előrelépéseit elkötelezett hivatástudata és munkabírása alapozta meg. 2005-ben rektori dicséretet, 2010-ben a Nyugatmagyarországi Egyetem Kiváló Oktatója kitüntetést vehette át. Oktatását hallgatócentrikusan folytatta, folyamatosan kereste és kutatta, majd kidolgozta azokat a módszereket, amelyekkel a változó ismeretekkel rendelkező hallgatóknak az elsajátítandó tananyagot át tudta adni. Meghatározó eredményeket ért el az információs technológiák alkalmazása az oktatásban területen és a „blended learning” megvalósításban. Számos tudományos előadás, szakmai tanulmány, módszertani útmutató fűződik nevéhez.

Őszintén tisztelték őt tanítványai és a tanártársak is. Igazságosság és minden ember felé egyaránt megnyilvánuló segítőkészség jellemezte. Véleményét soha nem erőszakolta másokra. Észrevételei, tanácsai mögött nagy szakmai tudás, pedagógiai tapasztalat és emberi bölcsesség húzódott – ezért volt hiteles minden megnyilvánulása.

Néhány év óta egy alattomos kórral vívott küzdelmet. Sosem panaszkodott. Amikor a betegség kezdett elhatalmasodni, még akkor itt járt közöttünk, ellátta oktatói feladatait, és tervezgettünk. Csak annyit tapasztaltunk, hogy a jellegzetes derültség hiányzik arcáról.

2017. július 7-én a gyilkos kór elragadta tőlünk. Emlékét megőrizzük.

Kollégái

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!