Döntött a sárvári képviselő-testület: ingyenes a parkolás az egész városban

2017. július 25., 19:40 szerző: Pajor András
komment
SÁRVÁR - A város egész területén ingyenes lesz a parkolás, miután a képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén módosította az önkormányzat fizetős övezeteket felsoroló rendeletét.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az eddigi hatályos szabályozás szerint a vár melletti parkoló volt az egyetlen díjfizetés ellenében igénybe vehető várakozási övezet. Erre az Új Széchenyi Program keretében megvalósult Sárvár városközpont és a gyógyfürdő térbeli kapcsolatának megújítására irányuló projekt kapcsán volt szükség. Ugyanis a pályázati előírások alapján vállalta a település a várparkolóban a díjfizetős parkolás kialakítását és üzemeltetését. Ennek a kötelező működtetési ideje járt le a közelmúltban.


Feleslegességé vált jegykiadó automata a belvárosban: Sárváron megszűnt a fizetős parkolás 	Fotó: Pajor András

 

- Azáltal, hogy a Nádasdy-vár melletti parkoló kikerül a helyi rendelet díjfizetés ellenében igénybe vehető várakozási övezeteket felsoroló mellékletéből, Sárvár teljes területén újból ingyenes lesz a parkolás - jelentette be Kondora István polgármester. A rendeletmódosítás kapcsán az önkormányzat a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött továbbértékesítési szerződést is megszüntette.

A helyi önkormányzat közfeladata, hogy a településüzemeltetés keretén belül biztosítsa a gépjárművek parkolási lehetőségét. Ezért a díjfizetésen túl más eszközök is rendelkezésre állnak. Sárvár esetében ez azt jelenti, hogy a belvárosban továbbra is érvényben van az egyórás várakozási időkorlát. Eszerint a Hunyadi utcai körforgalomtól a főtér felé a Batthyány utca mindkét oldala korlátozott várakozási övezet. Ott egy óra az ingyenesen engedélyezett várakozás munkanapokon 8 és 17 óra, szombaton pedig 8-13 óra között.

Pajor András

2017. július 25., 19:40 szerző: Pajor András

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...