Hírek

2016.12.14. 13:48

Ismét bővült Mérei Tamás támogatóinak névsora

Két hét alatt kétezer aláírás gyűlt össze a Savaria Szimfonikus Zenekar korábbi igazgatójának rehabilitációja érdekében.

Cseszkó Tamás

Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar korábban menesztett igazgatója két héttel ezelőtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a nyomozóhatóság bűncselekmény hiányában elutasította az ellene tett feljelentéseket. Mint ismeretes, a direktort számviteli fegyelem megsértése, hűtlen kezelés és költségvetési csalás vádjával jelentették fel.

Petró János, a zenekar alapítója az ügy lezárultát követően fordult a nyilvánossághoz, aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy történjen meg Mérei Tamás mielőbbi rehabilitációja. Múlt héten arról adott számot a kezdeményezést felkaroló Facebook csoport, hogy elérte az aláírások száma az ezret, most egy héttel később újabb közlemény érkezett a Vas Népe szerkesztőségéhez. Ebben azt írják, hogy immáron kétezernél is több aláírásnál tartanak, és egyre több magánszemély jelentkezik, hogy szeretne segíteni.

Mindeközben Vásáry Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar tiszteletbeli elnök-karnagya videóüzenetet küldött, melyben azt hangsúlyozza, a Mérei Tamás rehabilitációja Szombathely közérdeke. A petícióhoz több ismert ember csatlakozott, róluk bővebben itt https://www.vaol.hu/hirek/kozeleti-emberek-sztarok-es-ezer-alairas-merei-tamas-mellett-1804851" target="_blank" olvashatnak, most pedig ismét bővült a hírességek névsora, méghozzá velük:

Horváth József – pápai prelátus, a Martineum Felnőttképző Akadémia korábbi igazgatója

Márkus Erzsébet – olimpiai ezüstérmes súlyemelő

Jordán Tamás – Kossuth-díjas színművész, a Weöres Sándor Színház igazgatója

Tokody Ilona - Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja

Medveczky Ádám - Kossuth-díjas magyar karmester, az Operaház karmestere

Nagy Jonathan – bűvész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!