Hírek

2015.08.22. 11:50

Ismét elővehetjük a nyári ruhákat – Szerdától visszatér a kánikula

Vajon mikor tér vissza a jó idő, felkúszik-e a hőmérő higanyszála 30 Celsius-fok fölé? Erre kerestük a választ, megnyugtató információkat kaptunk.

Bajdó Bettina

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy a jelenlegi modellek szerint a jövő hét elején még kissé változékony lesz az időjárás.

– Hétfőn 26-27 Celsius-fokra melegszik a levegő, kedden ehhez képest néhány fokkal alacsonyabb értékek lesznek – folytatta az állomásvezető. – Akkor 20-23 fokot mérhetünk, több felhő lesz az égen, kisebb eső sem zárható ki, de aztán szerdán ez megszűnik. Kevesebb felhő lesz, és onnantól, a mostani állás szerint egyre melegebb és szárazabb lesz az idő. A hőmérséklet napról napra emelkedik, egészen 30 fok közelébe.

Az észlelő hozzátette, akár kánikulai, azaz 30 Celsius-fok fölötti értékek is lehetnek a hét utolsó harmadában. Az éjszakák hétvégén hűvösek lesznek.

Míg múlt héten a hidegfrontra érzékenyeknek kellett figyelniük, az előttünk álló hét a melegfront miatt rosszul levőket érintheti nehezebben. Melegfront esetén a tünetek már néhány órával a front átvonulása előtt jelentkezhetnek. Ilyenkor emelkedik a hőmérséklet, nő a páratartalom és csökken a légnyomás. Ezek pedig a vérnyomás csökkenéséhez, a pulzusszám emelkedéséhez, esetleg a depressziós tünetek, illetve akár a migrénes panaszok gyakoribb előfordulásához vezethetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!