Hírek

2016.08.21. 19:25

Itt épült a jövő

Celldömölk - Másfél év alatt készült el a város korszerű kosárlabdacsarnoka, amelyet vasárnap avattak fel ünnepélyes keretek között.

Cseszkó Tamás

- Tavaly az alapkőletételnél kaptam egy pólót, ezen rajta volt az épülő kosárlabdacsarnok látványterve. Megfogadtam, hogy amikor elkészül a nagy mű, ebben veszek részt az átadáson, amelyen az ember szíve fölött ott a CVSE címere - kezdte méltató beszédét Ágh Péter országgyűlési képviselő a CVSE-Swietelsky Aréna kosárlabdacsarnok megnyitóján. A képviselő három dolgot emelt ki, amely az átadásig vezetett.

- Az Orbán-kormány és a parlament adta meg azt a lehetőséget, hogy a cégek adójuk egy részét a sport támogatására fordíthassák. Ez a TAO-rendszer adta a keretet - húzta alá, majd kiemelte, ezzel a lehetőséggel élt két nagyvállalat, valamint több kisebb vállalkozás is, amelyek így biztosították a forrást. Ágh Péter emlékeztetett, mindez csak azért történhetett meg, mert már eddig is komoly sportélet zajlott a városban. Az eredmények, sikerek önmagukért beszélnek.

Paluska József, Bodnár Péter, Ágh Péter, Fehér László, Majthényi László és Balázs Béla a TAO támogatásokból megvalósuló, újonnan épített celldömölki aréna ünnepélyes átadásán Fotó: Ohr Tibor

- Ez a csarnok egyúttal a remény üzenetét is hordozza, reményt arra, hogy a jövő nemzedékei itt sportszerető, egészséges emberekké válnak, akik egyszer talán majd olyan sikereket érnek el, amelyekre a város, vagy akár az egész ország büszke lehet - hangzott el.

Balázs Béla, a Celldömölki Városi és Vasutas Sportegyesület elnöke kiemelte, számos sportágban jeleskedik az egyesület, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki tett a beruházás sikeréért. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke Szentgyörgyi Albertet idézte, aki szerint a sport elsősorban szellemi fogalom, megtanít küzdeni.
- Sok nemes küzdelmet kívánok itt, ezen falak között - fogalmazott az elnök.

Fehér László, Celldömölk polgármestere kiemelte, a kormány TAO támogatási rendszerének köszönhetően valósulhatott meg a beruházás, egyúttal bejelentette, tervben van egy újabb csarnok építése, amely az asztalitenisz- szakosztálynak adna otthont.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke is üdvözölte a beruházást, mint mondta, a mostani létesítmény méltó helye lesz a sportág szerelmeseinek.

A kivitelező nevében Paluska József gazdasági igazgató adta át az elkészült sportcsarnokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!