Hírek

2017.08.16. 15:35

Vámoscsalád: Itt tényleg csupa öröm a játék

VÁMOSCSALÁD - Megszépült a játszótér, és célegyenesbe érkezett az autóbuszváró felújítása is a településen, ahol vidám átadóünnepséget tartottak.

Cseszkó Tamás

Márciusban már írtunk arról, hogy a vámoscsaládi játszóteret igencsak kikezdte az idő vasfoga, negyven éve semmi nem változott a kultúrház udvarán található létesítményben, rozsdás játékok között tudtak csak a gyerekek válogatni. A falu polgármestere, Németh Imre akkor segítségért fordult, és Ágh Péter országgyűlési képviselő támogatásának köszönhetően 3,8 millió forint központi forrást nyert a település a játszótér felújítására. A hétvégi falunapon pedig le is arathatták az elvégzett munka gyümölcsét: zsibongó gyermekhad vette birtokba a 21. századi követelményeknek megfelelő teret, ahol a lehangoló szürke betonelemek helyett immáron színes játékszerek várták a legkisebbeket. Az átadó rendezvényen a polgármester a helyi erőkre támaszkodott, a vámoscsaládi asszonykórus és a helyi gyermekek műsora színesítette a ceremóniát. Ágh Péter a rendezvényen elmondta: az M86-os út elkészültével azt a célt tűzték ki a polgármesterrel, hogy mindent megtesznek azért, hogy Vámoscsalád valóban egy élhető, békés település legyen. Ezt segítette az a 6 millió forintnyi támogatás, amelyből megújulhatott a most átadott játszótér, valamint két buszváró is épülhet. - Ez utóbbi munkálatai is célegyenesbe értek - fűzte hozzá Németh Imre polgármester.

Ágh Péter az átadóünnepség résztvevőivel. Háttérben a megújult játszóteret birtokba vevő gyerekek Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter arról is beszélt, hogy Vámoscsalád 25 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyert a Területi Operatív Program (TOP) pályázatán, melyből a helyi orvosi rendelőt újítják fel. Aigner Géza plébános mielőtt megáldotta volna az elkészült beruházást, úgy fogalmazott, Vámoscsaládon is lassan igaz lesz a mondás, miszerint váró busz már nincs a faluban, ellenben buszváró van. Az ünnepélyes szalagátvágást követően a gyermekek birtokba vették az új eszközöket, a szülők pedig elégedetten nyugtázták: immár Vámoscsaládnak is van saját, modern játszótere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!