Hírek

2017.06.28. 07:28

Ittasan, jogosítvány nélkül okozott halálos balesetet - letöltendő börtönt kaphat

Ittas volt, jogosítványa sem volt, így okozott halálos közlekedési balesetet a férfi, aki ellen most emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Bakos Ágnes

A sofőr ittassága vezetett a balesethez – ezt derítette ki a nyomozás, ezért halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A baleset tavaly augusztusban történt: a 7359-es számú úton Vasvár közeli települések között nem tudott bevenni egy kanyart a sofőr. Nem volt jogosítványa és enyhén ittasan ült volán mögé, túl nagy sebességgel hajtott be egy balra ívelő kanyarba. A jármű letért az útpadkára, beütközött az árok falába, majd a levegőben többször megpördült a tengelye körül, végül az út melletti szántón a bal oldalára dőlve állt meg. A gépkocsiban négy utas is tartózkodott, egyikük a helyszínen meghalt, a másik három utas súlyosan megsérült. Az ügyészség közleménye azt is írja: a baleset eredményében közrehatott, hogy egyik utas sem használta a biztonsági övét.

Végrehajtandó börtönbüntetést javasol a sofőrnek a szombathelyi ügyészség és azt is, hogy a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!