Hírek

2017.05.28. 16:23

„Most menj! Holnap már ovi!” – Jól szórakoztak a jánosházi gyerekek a városi gyereknapon

Jánosháza – Ugrálhattak, lovagolhattak a gyerekek és édességek vásárlására is rávehették a szüleiket a gyereknapi forgatagban a jánosházi művelődési ház körül. Szép számmal kilátogattak a családok.

Bakos Ágnes

A kisebbeknek kisebb trambulin állt az árnyékban, a nagyobbak már biztosítókötéllel rögzítve emelkedhettek a levegőbe: óriási sikere volt az ugráló-lehetőségeknek a művelődési ház körül.

Kicsit arrébb felfújt várban csúszhattak-mászhattak a gyerekek.

A fák alatt elkerített lovas kör: két csodaszép póni vitte az ovisokat egy-egy körre. Volt, aki húzódzkodott, aztán fülig érő szájjal le sem akart szállni a nyeregből.

A pónik mellett bika is volt: az természetesen csak fémből és műanyagból, de nagy sikere volt a rodeópróbának.

– Anya, azt kipróbálhatom?

– Hát, most menj, ma van gyereknap! Holnap már ovi – jött a szülői válasz a gyerekkérdésre.

A kreatív apróságokat kézműves foglalkozás várta a művelődési házban: ragaszthattak, agyagozhattak kedvük szerint, és a szülőknek sem kellett kétszer mondani, hogy csatlakozzanak a vasárnapi alkotáshoz. Ahogy az ugrálóknál, úgy a tűzoltóautónál is sorban kellett állni, de megérte: nemcsak felülhettek a gyerekek, de a tűzoltók el is vitték őket egy körre a városban.

Fotók: Bakos Ágnes

Az ebéd utáni játékot fagylalttal, pattogatott kukoricával, vattacukorral koronázták meg a családok - hiszen egyszer van gyereknap egy évben (még Jánosházán is).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!