Hírek

2016.08.15. 07:21

Jég is jöhet – Dupla figyelmeztetés Vas megyére

Szombathely – Ránk zúdulhat egy heti csapadék hétfőn, és jégeső is kísérheti a zivatart, ezt ígéri az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas megyére.

Bakos Ágnes

Elsőfokú, de kétszeres meteorológiai figyelmeztetés érvényes Vas megyére hétfő éjfélig.

Kis eséllyel, de heves zivatar áztathatja az ország nyugati harmadát. Károkozó szél vagy nagy méretű jég kísérheti a zivatart. Felhőszakadás is lehet, vagyis percenként egy milliméternyi csapadék zúdulhat le, akár harminc milliméternél több csapadék áztathatja Vas megyét.

Kőszeg felett így gyülekeztek a felhők a tíz nappal ezelőtti nagy zivatar előtt. Forrás: Ráduly László, kőszegi amatőr meteorológiai észlelő készítette

Enyhén indult a hét: tíz fokkal volt melegebb, mint a múlt csütörtökön. Kétméteres magasságban 15,3 °C-ot mért Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. A talaj mentén mintegy két fokkal volt hidegebb – de ez így is tíz fokkal enyhébb, mint a múlt csütörtöki, rekord-gyanús hajnali érték.

A vasárnap, ha nem is hőség-, de nyári nap lett: 27,7 °C volt Szombathelyen. Még hétfőn is lehet (majdnem) ilyen meleg, a várható zivatarok ellenére is: a csúcshőmérséklet az ország északi felén 23 és 27, déli felén 27 és 30 °C között várható a hét első napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!