Hírek

2016.08.29. 15:42

Jéggel riogattak Vas megyében – Húszperces zápor lett egyelőre

Szombathely – Mérsékelt, gyenge szélben mutatta meg magát a hidegfront előszele Szombathelyen. Jöhet még eső a hétfői nap folyamán.

Bakos Ágnes

Gyenge zápor volt Szombathelyen: hat perccel háromnegyed négy előtt kezdődött és hat perccel négy óra után állt el. Ezek a déli városrész időpontjai, hiszen onnan jelentett Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. Épp csak vizes lett az aszfalt, a fák dús koronáin át sem ért a leesett csapadék.

Azóta nem esett, a szél viszont maradt. A levegő hőmérséklete mintegy három fokos esett: 27 °C-ról 23,1 °C-ra.

Az időkép észlelői záport jelentettek Vas megyét illetően Sárvárról Náraiból és Csepregről fél hat tájban.

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés szerint kevéssel fél hat előtt érte el a fronthoz kapcsolódó csapadékzóna az Alpokalját. A zóna útját záporok, esetleg beágyazott zivatarok kísérik majd, de heves zivatarok várhatóan nem alakulnak ki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga jelű figyelmeztetése mindenesetre érvényben van Vas megyére. Aszerint a zivatart viharos, hatvan-nyolcvan kilométer per órás széllökés kísérheti és jelentős mennyiségű csapadék zúdulhat ránk, és kettő centis jég is hullhat.

Akár megússzuk a hétfői ázást akár nem, jó hír, hogy keddtől csökken a felhőzet és a hét hátralevő részében száraz, napos nyári időszak vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!