Hírek

2015.03.27. 20:05

Jegyet váltottak az életbe a szombathelyi hátrányos helyzetű fiatalok

Szombathely - Pénteken délelőtt tartották a Válts jegyet az életbe program zárókonferenciáját, melyet Puskás Tivadar polgármester nyitott meg. Az előadásokkal és produkciókkal egybekötött rendezvény hátrányos helyzetű fiatalokat segítő projekt záróeseménye volt.

Az elmúlt években Vas megyében és azon belül Szombathelyen egyre nagyobb arányban jelentek meg a foglalkoztatási programokba jelentkezők között a fiatal munkanélküliek. Emellett emelkedett azon fiatalok aránya is, akik sem munkatapasztalattal, sem az önálló életvitelhez szükséges készségekkel, kompetenciákkal nem rendelkeztek.

Stankovics Erika, Puskás Tivadar, Zacher Gábor. Fotó: SZMK

Az ilyen életpályájuk kezdetén álló fiataloknak nyújt segítséget a 2013 áprilisában elkezdődött "Válts jegyet az életbe!" című kísérleti program. A projektet a SAVARIA REHAB-TEAM Nonprofit Kft, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a Vas Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat konzorciumi formában valósította meg.

Zacher Gábor tart előadást.

A módszertani jellegű program a 24 év alatti, hátrányos helyzetű fiatalokat célozza meg. A pályázat képzések, munka-kipróbálás, foglalkoztatás, szociális, valamint munkaerőpiaci-szolgáltatások hozzáadásával 30 pályakezdő fiatalnak biztosított lehetőséget az elsődleges munkaerőpiacon.

A programnak köszönhetően a bevont munkatapasztalattal nem vagy alig rendelkező fiatalok több mint kétharmada tartósan dolgozik a megye munkáltatóinál, többen közülük a programnak köszönhetően már gépjárművezetői jogosítvánnyal is rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!