Hírek

2014.10.01. 08:56

Jelöltek vetélytárs nélkül Vas megyében

Vas megyében az eddigi polgármesterek többsége vállalja az ismételt megmérettetést az október 12-ei önkormányzati választáson. Egy jelentős részüknek vetélytársa sem akadt.

Rékai Zoltán

Vas megye településeinek mintegy 40 százalékában mindössze egy polgármesterjelölt indul az önkormányzati választáson. Miután a választási sikerének nincs a választók számához kötött érvényességi feltétele, s nincs meghatározva az sem, hogy hány szavazat kell a polgármesteri tisztség elnyeréséhez, ezért szélsőséges esetben, egy jelölt esetében akár egyetlen választó érvényes voksa elegendő lehet a megválasztáshoz.

Szentgotthárd polgármestere Huszár Gábor. Fotó: Szendi Péter

Ez alapján Vas megyében Acsádon, Alsószölnökön, Bajánsenyén, Bőben, Csehimindszenten, Csényében, Csörötneken, Dozmaton, Dukán, Egervölgyön, Felsőjánosfán, Felsőmarácon, Felsőszölnökön, Halogyon, Hegyhátszentpéteren, Horvátlövőn, Horvátzsidányban, Ikerváron, Iklanberényben, Ispánkon, Iváncon, Jákon, Keléden, Kercaszomoron, Kétvölgyön, Kiszsidányban, Kőszegdoroszlón, Kőszegpatyon, Kőszegszerdahelyen, Lócson, Lukácsházán, Magyarlakon, Merseváton, Mesteriben, Mikosszéplakon, Nagygeresden, Nagyrákoson, Nagytilajban, Nardán, Nemeskocson, Nemeskoltán, Nicken, Nyőgérben, Ólmodon, Orfaluban, Oszkón, Ölbőn, Őrimagyarósdon, Pecölben, Peresznyében, Pósfán, Püspökmolnáriban, Rábagyarmaton, Rábapatyon, Rábatöttösön, Rádóckölkeden, Rátóton, Sajtoskálon, Salköveskúton, Simaságon, Sitkén, Sorkifaludon, Sorkikápolnán, Sótonyban, Szaknyérban, Szakonyfaluban, Szalafőn, Szarvaskenden, Szattán, Szemenyében, Szentgotthárdon, Szentpéterfán, Szergényben, Szőcén, Tömördön, Uraiújfaluban, Vámoscsaládon, Vásárosmiskén, Vasasszonyfán, Vasegerszegen, Vaskeresztesen, Vasszentmihályon, Vépen, Viszákon és Zsennyében nem nagyon kell izgulnia a választás miatt a polgármesterjelölteknek. Legfeljebb azért szurkolhatnak, hogy olyan képviselő-testület álljon össze, amellyel jól tudnak majd együtt dolgozni.

Az egyedüli polgármesterjelöltek 85 százaléka már az előző időszakban is polgármester volt, közöttük szép számban vannak olyanok, akik eddig már több cikluson keresztül irányították a településüket. Esetükben vélhetően az eddigi tevékenység elismerését is jelenti, hogy nem állítottak velük szemben jelöltet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!