Hírek

2014.10.18. 17:17

Jó hangulatú volt a negyedik Pincés Kemencés Nap is

Lukácsháza - Remek időben rendezhették meg ma az idei utolsó, sorrendben a negyedik Pincés Kemencés Napot a lukácsházi Borbarát Hölgyek Egyesülete. Még este 6 órakor is sokan voltak a harangláb körüli vásártéren.

Némethy Mária

A négy évszakhoz megfelelő gasztronómiai élményt nyújtani úgy, hogy a község  a rendezvényével kiemelkedjen a környező települések közül. Ez volt a célja kezdettől Lukácsházán a Pincés Kemencés Napnak. Sikerült nekik, ezt ma is bizonyították.



Most az aszalványoké volt a főszerep. A szőlősgazdák a Csömötei-hegyen 15 kemencénél kínálták az  elsősorban almából, körtéből, szilvából készült aszalványokat, amelyek a 80-100 Celsius-fokra felfűtött kemencékben készültek két napon át. De szinte mindenhol kaphattak egy kis pluszt is  a kirándulók: ki rácsos linzerrel, ki rétessel, más langallóval kínálta még őket. Érkeztek is szép számban, elsősorban Szombathelyről és Kőszegről kirándultak ezen a délutánon a hegyre. 

Az esemény központi helyén, a kilátónál lévő vásártéren még este 6 órakor is sokan voltak, elsősorban gyermekes családok. Hallgatták az örökzöld slágereket előadó kórust, a jó zenét, kóstolták és vásárolták a helyi termelők lekvárjait, szörpjeit, a finoman illatozó kolbászokat, szalámikat, kóstolgatták a borokat. 

- Lesz Pincés Kemencés Nap  jövőre is! - állították a megkérdezett lukácsháziak, akik még majd eldöntik: változatlanul, minden évszakban megrendezik-e a hegyet életre keltő rendezvényüket, vagy abból csak hármat majd. Mindenesetre az biztosnak látszik: februárban újra böllérversenytől, versengő csapatoktól lesz hangos a kemencék környéke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!