Hírek

2017.08.09. 18:20

Dupla családi pótlékkal, ingyen tankönnyvel segítik az iskolakezdést

SZOMBATHELY Sok szombathelyi családot érinthet pozitívan a kormány mostani döntése, augusztusban dupla családi pótlékot folyósítanak, és a többség ingyen kaphatja a tankönyvet is.

Cseszkó Tamás

Augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre, emellett idén szeptemberben már az elsőtől a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvcsomagot - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Az államtitkár közlése szerint mivel sok családnak fokozott anyagi megterhelést jelent az iskolakezdés, a kormány úgy döntött, hogy a szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják. Így augusztusban a családok kétszer, a hónap elején és a hónap végén is kapnak családi pótlékot. Emellett a kormány azzal is segíti a családokat, hogy a tervezett ütemet felgyorsítva, már idén szeptemberben a kilencedik osztályosokig minden gyermek számára ingyenessé teszi a tankönyvcsomagot - közölte. Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője is üdvözölte a döntést. - Öröm számomra, hogy a kormány ismét bizonyította, hogy a családok, így a Vas megyei családok mellett áll.

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője egy korábbi, az ŐrvidékHáz által szervezett családi napon Fotó: archív

Hozzátette: miközben a korábbi szocialista kormányok folyamatos megszorításokkal tették nehezebbé a családok életét, addig a Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy mindenki biztonságban élhessen.

- Ezt célozzák az országos családtámogatási programok, de itt helyben is igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a szülők, nagyszülők és gyermekek korszerű körülmények között élhessék a mindennapjaikat - mondta dr. Hende Csaba, kiemelve, hogy ezen gondolat mentén épül a Haladás Sportkomplexum, a Fedett Uszoda, és a Területi Operatív Program támogatásának köszönhetően rengeteg bölcsőde, óvoda és iskola újulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!