Hírek

2015.11.29. 08:43

Jobbik: Hat Haladás-stadion árából megoldható lenne, hogy a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak negyven év munkaviszony után

Nem csupán a migránsokkal, de a kivándorlók tömegeivel is foglalkozni kell. 60 milliárd forintból megoldható lenne a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjazása.

Budai Dávid

Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik az illegális bevándorlásról és a férfiak nyugdíjkorhatáráról Szombathelyen. Sneider Tamás, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Balassa Péter előadásán minden korosztály képviseltette magát, mintegy egy tucat érdeklődő gyűlt össze 18 órakor az Assisi Szent Ferenc Kollégiumban.

Elhangzott, a Fidesz kilenc hónap késéssel kezdte meg a kerítésépítést, pedig a Jobbik már jóval korábban jelezte, hogy ez szükséges. Sneider Tamás hangsúlyozta, ha a kerítésépítést a kormány előbb megkezdi, akkor jóval kisebb lenne most a migrációs nyomás Európán. A késlekedéssel azonban a kormánypárt azt érte el, hogy el tudta terelni a figyelmet minden másról, így például a földárverésekről. Ha már földárverések, megtudtuk, Győrben már el is adtak 88 hektár földet egy osztrák gazdának. Nem igaz tehát, hogy a Fidesz nem ad el külföldieknek földet. Sneider Tamás hozzátette, a földvagyon kiárusítását még az MSZP sem merte megtenni. Elmesélte, gyakorta tanúja annak, hogy a két párt egymásnak esik a Parlamentben és egymásra próbálnak licitálni abban, hogy ki mit lopott el. Tagadni persze egyik sem tagadja, amit a fejére olvasnak, hiszen annyira nyilvánvaló, hogy igazából nincs is mit titkolni. Az országgyűlés alelnöke szerint a korrupció a kerítésépítésben is megmutatkozik, amit szerinte 10 ezer 500 forintos órabérért sikerült felépíteni, neki otthon ugyanez, 500 forintos órabérből sikerült.

Beszédes az is, hogy nemrégiben Medgyessy Péter volt miniszterelnök a Magyar–Kínai Barátságért Kitüntető Díjat vette át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől.

A Jobbik, bár üdvözli, hogy ha késlekedve is, de elkészült a kerítés, ám mindez határőrség nélkül semmit sem ér. Ezért ha hatalomra kerülnek, visszaállítják a határőrséget. A Jobbik szerint ezenfelül az önkéntes szolgálat bevezetésére is szükség van. A kötelező kvótát és a migránsok visszatoloncolását – akárcsak a kormány – ők is elutasítják, de szerintük szükség lenne az alaptörvény módosítására is, hogy nemzetközi kérdésekben is lehessen népszavazást kiírni.

Sneider Tamás szerint nem csupán a következő hónapokat, de az elkövetkező évtizedeinket is meghatározza a migránsválság, aminek kialakulásán nem is kell csodálkozni, hiszen ez egy természetes folyamat. Afrika túlnépesedett és ez a jövőben csak fokozódni fog. Az európai és amerikai cégek által kizsákmányolt területekről törvényszerű, hogy előbb-utóbb megindul az emberáradat. Viszont ha ezt Európa eltűri, akkor elfelejthetjük a keresztény értékekre épülő Európát. Legjobban azok az ételt osztogató, migránsokon segítő liberális nők fognak felháborodni, akiknek majd csadorban kell járniuk, ha bekövetkezik az iszlám területfoglalás.

Balassa Péter hangsúlyozta, bár a kormány csak a bevándorlással foglalkozik, és ebből kovácsol magának politikai tőkét, nem szabad megfeledkezni a kivándorlásról sem. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2009 óta meghatszorozódott a kivándorlók száma, akiknek 44 százaléka harminc év alatti. A szombathelyi politikus elmesélte, ő lassan ott tart, hogy baráti összejövetelekre Ausztriába kell mennie, mert szinte minden ismerőse már kint él.

Míg az MSZP felemelte a nyugdíjkorhatárt, a Fidesz pedig megszűntette a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségét, addig a Jobbik azért harcol, hogy a magyar férfiak is elmehessenek negyven év munka után nyugdíjba. Úgy gondolják, ez a magyar társadalom kívánsága is. Ezt bizonyítja, hogy tavasszal 250 ezer aláírást is összegyűjtöttek azért, hogy a kérdésben legyen népszavazás, ám a Fidesz a kezdeményezést elutasította. A Jobbik ezért a strasbourgi bírósághoz fordul. Sneider Tamás elmondta, míg 180 milliárd forintba került, hogy a nők negyven év után nyugdíjba vonulhatnak, addig a férfiak esetében ez mindössze 60 milliárd forintba kerülne. Ez pedig azt jelenti, hogy hat Haladás-stadionnyi pénzből megoldható lenne. Ha a férfiak is nyugdíjba mehetnének negyven év után, a nyugdíjassá váló párok együtt tölthetnének pár boldog évet. Már akik megérik, ugyanis ma a férfiak egyharmada nem éri meg a nyugdíjkorhatárt. Végezetül az országgyűlés alelnöke hangsúlyozta, ha nem szüntetik meg a korrupciót, akkor az ország el fog veszni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!