Hírek

2015.01.27. 11:16

Jól járnak Sárvárral - A szelestei közös hivatal megszűnése miatt váltott Bögöt

Ez év elejétől a 398 lakosú falu is a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozik. Farkas László polgármester szerint előnyükre lesz a váltás.

Nagy Ildikó

Bár a logika korábban is azt diktálta volna, hogy Bögöt a sárvári közös hivatalhoz csatlakozzon, a falu 2013. január elsejétől Megyehíddal, Kenézzel és Pósfával együtt, szelestei székhellyel hozott létre közös önkormányzati hivatalt. Az akkori döntésben kulcsszerepe volt Bögötnek, hiszen a jogszabályok szerint Bögöt nélkül – a földrajzi távolságok miatt – Megyehíd és Kenéz sem tartozhatott volna Szelestéhez.

Az élet azonban felülírta az akkori döntést: mivel időközben az öt falu összlélekszáma a közös hivatal működtetéséhez jogszabályban előírt 2 ezer fő alá csökkent, új megoldást kellett találni. Végül Szeleste és Pósfa a bői, Megyehíd és Kenéz az ikervári, Bögöt pedig a sárvári közös hivatalhoz csatlakozott.

Fotó: Unger Tamás

– Hangsúlyoznom kell, hogy a szelestei közös hivatal működésével is elégedettek voltunk, ám úgy gondolom, a mostani felállásból csak profitálhat a település – mondja az év elejétől aktuális „felállásról" a falu polgármestere, Farkas László. Meglátása szerint első hallásra ugyan visszalépésnek tűnhet, hogy míg eddig működött hivatali kirendeltség a faluban, mostantól minden ügyüket a sárvári hivatalban intézhetik a helyiek, de azt mondja, ez eddig nem okozott gondot. Már csak azért sem, mert minden nyomtatvány helyben is beszerezhető, a falubusz pedig naponta öt alkalommal megy Sárvárra, és ha kell, az ügyeiket intéző bögötieket is elviszi.

– Az óvodásaink és az iskolásaink eddig is Sárvárra jártak, az orvosi ügyelet révén is oda tartoztunk – jegyzi meg a polgármester, aki a Sárvárhoz történő csatlakozás fő előnyeként említi, hogy működésük, tervezett fejlesztéseik során támaszkodhatnak majd a közös hivatal szakembereire. Pályázni is szeretnének: régi tervük a szennyvízcsatorna kiépítése, a belterületi vízrendezéssel kapcsolatos munkák befejezése, az utak rendbetétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!