Hírek

2016.07.26. 12:12

Jön! Jön! Jön! - Hamarosan kiderülnek a felvételi ponthatárok

Kedden este lehull a lepel: országosan kihirdetik a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Kiderül, ki és hol folytathatja tanulmányait szeptembertől.

Vadas Krisztina

Valószínűleg nem tévedünk, ha azt állítjuk, már most sok leendő főiskolás, egyetemista lesi percenként a mobilját – fel van-e töltve, biztosan van-e térerő. A várakozás izgalma országszerte több mint 111 ezer diák vállát nyomja az elkövetkező órákban.  A legtöbbjük azonban nem csak azért izgul, hogy bekerül-e a vágyott szakra, hanem azért is, hogy milyen térítési formára nyer felvételt. A legfrissebb statisztikák szerint ugyanis közel 96 ezren szeretnének állami ösztöndíjas formában tanulni, míg 15 ezren jelöltek meg első helyen önköltséges szakot.

Fotó: Unger Tamás

A Szombathelyen is egyre népszerűbbé váló duális képzést sokan preferálták az idei jelentkezésnél. Az új képzési forma 2015. szeptemberi indulását követően mind a képzési formát meghirdető intézmények és képzéseik száma gyarapodott, mind az abba bekapcsolódó partner vállalatok száma is.

A  legnépszerűbb alapképzés idén a gazdálkodási és menedzsment lett, a második helyen az óvodapedagógus, a harmadik helyen pedig a mérnökinformatikus képzés végzett. A jelentkező diákok közül legtöbben az Eötvös Loránd Tudományegyetemre szeretnének bejutni.

A hivatalosan kihirdetett ponthatárokat este a vaol.hu-n is olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!