Hírek

2017.05.22. 09:49

Jubilált a túra – Mindszenty bíborosra emlékeztek Csehimindszenten

Csehimindszent – Mindszenty József bíboros emlékére szerveztek gyalogtúrát a Hegyháton. Huszadik alkalommal járhatták be a nevezők a túra húsz kilométeres útvonalát.

Pogács Mónika

Vasvárt, a Katonák útját, a Jeli arborétumot is érinti a gyalogtúra, idén csaknem kettőszázan neveztek. A célállomás a bíboros csehimindszenti szülőháza volt.

– A húsz év alatt összesen 3256-an indultak a túrán. A legaktívabb Kiss Ilona, a vasvári általános iskola nyugdíjas pedagógusa volt eddig. 13 alkalommal vágott neki a kihívásnak – mondta el a Benke Tibor szervező.

Sok általános iskolás volt idén, nagy csapat járta be az útvonalat Csehimindszentről és Püspökmolnáriból. Nagykanizsáról csaknem hatvanan érkeztek, Tápiószeléről harmincan túráztak. Jöttek még Békéscsabáról, Farmosról, Nagykátáról, Tápiószecsőről, és nem utolsósorban Szombathelyről és Zalaegerszegről.

Fotók: Kis István és Kisné Szeilig Klára

– Misét és koszorúzást idén is tartottunk a bíboros emlékére. A Jeli Arborétum, amely szintén az útvonal kijelölt része volt, virágpompával fogadta a túrázókat – mondta el a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!