Júliusban Vas megye fesztiválközpontja lesz Bük

2017. június 16., 09:00 szerző: Vadas Krisztina fotós: Szokol Gábor
komment
BÜKFÜRDŐ - Akár a nyári programok előfutárának is tekinthetjük azt a sajtótájékoztatót, amelyen a nagyobb rendezvényekről számoltak be a szervezők.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ha olyan jó hangulatúak lesznek az események is, akkor biztosan mindenkinek felejthetetlen élmény lesz az Etno-Folk Forgatag, az Aratóünnep és a legnagyobb durranás, a Gyógy-Bor Napok.

Júliusban nemcsak a medencékbe, hanem a kultúrába is fejest ugorhatunk Bükfürdőn - a programkínálat mindenképpen ezt sejteti.

A jól megszokott, eddig is sok érdeklődőt vonzó programokat felturbózták, új köntösbe öltöztették, hogy idén még színvonalasabb eseménysorozatot kínálhassanak a vendégeknek. A részletekről a szervezők és a támogatók beszéltek. Dr. Németh Sándor polgármester kiemelte: nagy öröm, hogy van mit bejelenteni.

- Sok újdonság van a programstruktúrában, tovább bővült a kínálat. Még nagyobb szabású rendezvény lesz a Gyógy-Bor Napok (július 19-23.) is. Ami a legjobb, hogy egy percig sem lehet unatkozni: folyamatosan zajlanak majd az események - mondta a polgármester.

- Habár a legtöbb rendezvény a bükfürdői városrészen lesz, a lakók sincsenek kizárva, mivel ingyenes járat hozza-viszi őket a két városrész között - emelte ki dr. Németh Sándor.

Boros László Attila, Kai Herzke, dr. Németh Sándor, Tóth Tamás és Spilenberg Andrea beszélt a programokról
Fotó: Szokol Gábor

Kai Herzke, a büki állateledelgyár igazgatója elmondta: öröm, hogy ilyen csodálatos környezetben dolgozhatnak, és hogy a város támogatását élvezhetik. Kiemelte: szeretett volna egy kicsit visszaadni a városnak, így ők is beszálltak a programokba. Közreműködésükkel immár interaktív kutyashow-t is láthatnak a vendégek a Gyógy-Bor Napokon.

Bükön nagyon jó, összetartó csapat alakult ki, így közös erővel még jobbá tehetik a rendezvényeket - emelte ki Boros László Attila, a fürdő vezérigazgatója. Idén a gyógyfürdő is jobban bekapcsolódik a programokba, több koncert és esemény a medencék körül zajlik majd.

Spilenberg Andrea, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke arról beszélt, milyen újdonságokkal készülnek a Gyógy-Bor Napokon.

- 2013-ban indultunk el egy rögös úton, de a sok munka mára meghozta gyümölcsét. Főként a gasztrovonal fejlesztésére koncentráltunk: idén külön színpadon, külön idősávban zajlanak majd a kulináris programok. Színészek, műsorvezetők és sztárséfek is főznek majd a közönségnek. Hagyományőrző gasztrokalandok is lesznek - részletezte. Például Hajdu Steve színész-rádiós műsorvezető is megcsillogtatja főzőtudományát a vendégeknek - ezt maga jelentette be, amikor hirtelen feltűnt a sajtótájékoztatón.

Elárulta: Harsányi Leventével közösen alkotnak majd valami - remélhetőleg - finomat. Persze zenei vonalon is erős lesz a Gyógy-Bor Napok: itt lesz többek között a Wellhello, az Anima Sound System, a Kutya Vacsorája, a Tátrai Band, a Soulwave, a Zaporozsec, az Intim Torna Illegál, a Kiscsillag és az Anna and the Barbies.

Tóth Tamás, a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár és a fesztiválok igazgatója kiemelte: fontos állomás ez a fesztiválok életében, hiszen mindenki egy emberként dolgozott a sikerért. A Gyógy-Bor Napokkal kapcsolatban elmondta: a régi hangulatot hozzák, új köntösben. Öt újabb pincészet csatlakozott, így a finom italok még szélesebb skáláját tudják bemutatni a vendégeknek. Elárulta: a fellépők kiválasztásánál a minőség és a változatosság elve dominált.

Szót ejtett a július 7-ei Etno-Folk Forgatagról is. - A cél, hogy megmutassuk a Magyarországon élő etnikumok zenéjét - mondta. Másnap, július 8-án az Aratóünnep követi az eseményt. - Ez a rendezvény kuriózum, 15 aratócsapat jön bemutatni a régi hagyományokat. A sztárfellépő idén az Apostol együttes lesz, ezzel az idősebbeknek szeretnénk kedveskedni - emelte ki.

 

Vadas Krisztina

2017. június 16., 09:00 szerző: Vadas Krisztina fotós: Szokol Gábor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...