Hírek

2016.05.24. 12:31

Júniusban folytatódik a szamaras ügy tárgyalása Szombathelyen

Szombathely – Szerdán folytatódott volna a halált okozó szamarak ügye, de csak június végén lesz az újabb tárgyalás. Éppen három éve történt a tragédia.

Bakos Ágnes

Hivatalos elfoglaltság miatt marad el a május 25-ére kitűzött tárgyalás a szamaras ügyben – tájékoztatott dr. Tóth András, a Szombathelyi Törvényszék szóvivője.

Egy hónap múlva, június 27-én lesz a büntetőügy újabb tárgyalása.

Három évvel ezelőtt, 2013. május 13-án történt a tragédia: két szamár halálra taposott egy férfit Magyarszecsőd külterületén.

Példa nélküli a tragédia és precedens az ügyben folyó per – ez már kiderült az eddigi tárgyalások alkalmával. A magyar kriminológiában először fordult elő, hogy szamarak okoztak ilyen módon halálos sérülést. Az esetről egyesített műszaki-orvosi-nyomszakértői vélemény készült, készül.

Legutóbb márciusban volt tárgyalás az ügyben: akkor szakértőket és tanúkat hallgatott meg dr. Szabó Sándor tanácsa.

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják a szamarak tulajdonosát – egyelőre. Ha bűnösnek mondják ki, akkor gondatlanságból elkövetett emberölésre változhat az eset minősítése.

Az eddigi írások a vaol.hu oldalon a témában:

https://www.vaol.hu" target="_blank"/kereses/?search_txt=szamaras+%C3%BCgy&ujkeres=1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!