Hírek

2016.08.26. 09:44

Karneválnyitány Ismerős arcokkal - Ilyen volt a csütörtök este a Borok utcájában

Ennyien nem dolgoznak pénteken? - kérdezte valaki a Borok utcájában, ahol már a karnevál első estéjén (józanul is) nehezen lehetett haladni, és ahol szerencsére egyre többen üvegpohárból kortyolgatják a jobbnál jobb borokat.

Nagy Ildikó

Korábban a csütörtök nulladik napnak számított, az volt a szombathelyiek családias hangulatú, saját kis bulija sörrel és borral, az idén azonban programdömpinggel, tüzes játékkal és igazi nagyágyúkkal, Pásztor Annáékkal és az Ismerős arcokkal startolt el a forgatag.

A koncertek után megtelt a Borok utcája, ahol az ismerős, évről évre visszatérő borászok mellett újakat is felfedezhettünk.

Aki pálinkával indítana, öt helyen válogathat, mi Birkásék cigánymeggyével nyitottunk, és jó kezdésnek bizonyult.

Fogyott a karnevál bora, a Vylyan Pincészetnek a kisharsányi birtok egykori tulajdonosáról, Montenouvo Nándor hercegről elnevezett különleges, tényleg "nagy" és finom cuvée-je, amelyről azt beszélik a hozzáértők, meglehet,hogy a világ egyetlen cabernet franc-merlot-syrah-zweigelt házasítása. Higgyük el, hogy ez tényleg így van, akkor talán könnyebb szívvel adjuk ki az 550 forintot egy decijéért...

A karnevál legjobb vörösbora villányi pincében érlelődött: az Agancsos Pincészet "kapitális" cabernet franc-jában sem csalódik, aki megkóstolja. A karnevál legjobb fehérborát a minden évben visszajáró balatoni "fenegyerek", Feind Péter  hozta: a zamatos olaszrizlinggel magát a nyarat kortyolgathatjuk, haraphatjuk az üvegpohárból, már tényleg csak a sült keszeg hiányzik...

Fotó: Nagy Ildikó, Németh Richárd

Apropó, kaja: az óvatos és előrelátó ember nemcsak iszik, de eszik is a Borok utcájában, ahol csütörtök este a lilahagymás zsíroskenyér volt a favorit.

Aki lazábbra venné a borozást, fröccsöt is kérhet, a vakmerőbbek mustot ihatnak, erről jut eszembe, hogy a mobil WC-k a Batthyány utcai körforgalomnál sorakoznak...

A Borok utcájában ma és szombat este bizonyára egy gombostűt sem lehet majd leejteni, ha valakinek mégis sikerülne, lehajolni egészen biztosan nem tud majd érte. És ha véletlenül valaki nem venné észre: erre a helyszínre több "elsőkarneválozó" fellépőt is hívtak a szervezők: ma a minapi Facebook-bejegyzése miatt ízekre szedett  Péter Szabó Szilvia bizonyíthatja, hogy éneklésben jobb, mint helyesírásban, holnap Szabó Balázs és Bandája lakja be a színpadot, vasárnap pedig a Kiscsillaggal és a Vad Fruttikkal búcsúzik a karnevál és a nyár Szombathelytől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!