Hírek

2014.07.30. 09:00

„Unatkozás helyett, keddenként csinálj valami mást!"

Horvátzsidány - 21 résztvevője volt az önkormányzat programsorozatának. 10-14 év közötti gyerekeknek hirdették meg a júliusi keddekre.

Némethy Mária

Bük és Bükfürdő is kedvelt úticél volt a zsidányi gyerekeknek. Fotó: Horváth Péter

„Unatkozás helyett, keddenként csinálj valami mást!" Szólította fel az önkormányzat a falu 10-14 év közötti fiataljait, s szervezett nekik júliusban programokat, azaz ökokalandtúrákat.

Sikerrel. Az első kedden elbicikliztek Bükre, ahol első megállójuk a Napsugár kalandparknál volt. A tó melletti játszótéren pihenték ki a kerékpározást. Utána áttekertek a Bük központjában található Répce menti tanösvényhez, majd a Kóczán tájház és a Szent Kelemen templom történetét ismerték meg. Ebéd után megérkeztek a nap legfőbb céljához, a Kristálytoronyhoz. Némi oktatás után birtokba is vehették a kötélpálya négy szintjét. A második kedden a Soproni hegység Ciklámen tanösvényével, a Deák kúttal, a Károly kilátóval, a Sörházdombi kilátóval, a várossal ismerkedtek, végül a deutschkreutzi strandon pihentek. Harmadszor ismét Bükfürdőre tekertek.

A költségek jelentős részét az önkormányzat állta. A kezdeményezés sikeres volt, lesznek kalandtúrák jövőre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!