Hírek

2016.02.03. 19:59

Kell a munkaerő - Átadták a Vas Megyei Kormányhivatal felújított Vörösmarty Mihály utcai épületét

Szombathely - Átadták a Vas Megyei Kormányhivatal felújított Vörösmarty Mihály utcai épületét.

Több mint három éve működik a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya az államkincstár mellett. Az épület állaga leromlott, szükségessé vált a felújítása. A korszerűsítési munkálatok összértéke csaknem 60 millió forint volt.

- Sikerült jelentős energetikai, energiahatékonysági felújításokat végezni egyebek mellett a nyílászárók cseréjével, a homlokzatok lefestésével, a padlásszint hőszigetelésével és a napelemes rendszer kialakításával - tájékoztatott Harangozó Bertalan kormánymegbízott, aki beszélt arról is, hogy a foglalkoztatáspolitika új kihívások elé állítja a kormányhivatalt. 25 százalékos munkanélküliség jellemezte a megye egyes térségeit, ezt sikerült 3,8 százalék alá szorítani. A teljes foglalkoztatás elérése a gazdaság legfőbb mozgatórugója. Akik az utóbbi években elveszítették munkahelyüket, azoknak olyan képzéseket vagy átképzéseket kell biztosítani, amelyek segítségével újra a munkaerőpiac aktív tagjaivá tudnak válni.

- Szombathely képviselőjeként büszkén és nagy örömmel mondhatom: nemcsak, hogy megvalósult a teljes foglalkoztatottság városunkban, hanem jelentős munkaerőhiány mutatkozik, különösen a szakképzett munkaerő tekintetében - mondta köszöntőjében Hende Csaba országgyűlési képviselő. Hozzátette: a munkaerőhiány kielégítését szolgálja az újonnan induló gépész- és remélhetőleg a közeljövőben kezdődő villamosmérnök-képzés. Az itt tanult és ide érkező szakemberek lakhatásának megteremtésére kormányhatározat született, miszerint a Nemzetgazdasági Minisztérium Szombathelyre vonatkozó speciális lakásprogramot dolgoz ki.

Az átadást követően Ágh Péter, dr. Hende Csaba és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselők, Harangozó Bertalan, Majthényi László megyei közgyűlési elnök, valamint Puskás Tivadar polgármester egyeztető megbeszélést tartottak, amelynek keretében értékelték 2015-öt, és megvitatták az idei évre várható fejlesztési lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!