Hírek

2016.08.26. 18:59

Keresse magát a tömegben! - Karneváli felvonulás színről színre, lépésről lépésre

Pénteken kora este a lemenő nap fénye csillant meg a páncélokon. A Történelmi Témaparknál sorakozó hagyományőrző csoportok az első századtól egészen a reformkorig vonultatták fel a különböző történelmi időszakokat.

Vadas Krisztina

Gyönyörű, erőt sugalló és tiszteletet követelő viseletekben vonultak végig Savaria legiósai Claudius császár mögött a karneváli menet elején. Őket a római kor többi képviselője követte. Majd megjelentek a IX-X. századi magyarság, köztük a szombathelyi Ungaresca Táncegyüttes tagjaival. A kora középkort is szép számmal képviselték. A felvonulók közül természetesen Szent Márton sem hiányozhatott, aki egy óriásbáb formájában jelent meg a menetben. A reneszánsz kort tűztáncosok, kötélugrók, gólyalábasok és hastáncosok mutatták be a közönségnek. Végül a barokk és reformkor következett, ahol huszárok, tűzoltók mellett II. világháborús sebesülteket és ápolóikat megjelenítő csoport is színesítette a bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!