Hírek

2015.09.02. 09:15

Kést szorított a postás nyakához Karakóban – Bíróság elé állnak a fiatalok

Szombathely, Karakó - A fiatalkorú elsőrendű vádlott 30 centis pengéjű kést szorított a postás nyakához Karakóban, több mint 200 ezer forintot vitt el. A Szombathelyi Törvényszék szeptember 9-én tárgyalja a postásrablás bűntettét.

Bajdó Bettina

A Vas Megyei Főügyészség vádirata szerint a vádlottak 2014 márciusában elhatározták, hogy megtámadnak egy mobilpostást és erőszakkal elveszik a nála lévő pénzt. A vádlottak megfigyelték a gépkocsi mozgását. Abban is megegyeztek, hogy az elsőrendű vádlott kést fog használni, míg a másodrendű vádlott figyeli a kocsi mozgását és folyamatos információkat ad erről.

2014. március 10-én megérkezett a sértett a postai gépkocsival Karakóba. A vádlott az arcát és a kezeit fekete szemceruzával bekente és felvett egy kapucnis pulóvert, hogy ne lehessen felismerni, majd magához vett egy 30 centi pengehosszúságú kést. Amikor a postásautó az elsőrendű vádlott közelébe ért, azt leintette, majd a lehúzott ablakon át a kést a postás nyakához szorította és pénzt követelt tőle. A sértett - a fenyegetés hatására - átadta a nála lévő pénztárcát, amelyben 206 ezer forint volt. Ezt követően a vádlott elmenekült a helyszínről. A vádlottak a megszerzett pénzen megosztoztak, és azt részben elköltötték, a pénztárcát elégették, a kést pedig egy kútba dobták. A bűncselekménnyel okozott kárból – lefoglalással – 12 610 forint térült meg.

A Vas Megyei Főügyészség (a másodrendű vádlottat mint bűnsegédet) felfegyverkezve, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja a vádlottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!