Hírek

2013.11.05. 11:10

Készen az árvízi védekezésre

Szombathely - Az árvíz- és belvízvédelmi felkészülések felülvizsgálatáról tartott sajtótájékoztatót a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Ambrózai Zsuzsanna

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a 2013. évi árvíz- és belvízvédekezésre való felkészülés felülvizsgálatáról tartott tájékoztatót tegnap délelőtt. Gaál Róbert igazgató három területről, mégpedig a létesítmények állapotáról, a védekezéshez szükséges folyamatokról, valamint a szükséges eszközökről, személyi állományról számolt be. Az első területről elmondható, hogy a létesítmények állapota megfelelő, ugyanakkor az igazgató hozzátette, a fejlesztési igény is jelen van a jövőre nézve. A tájékoztatón elhangzott, idén kétszer, összesen százegy napon keresztül tartottak fenn az illetékesek belvízvédelmi készültséget, melynek költsége összességében kilencven millió forint volt. Gaál Róbert beszámolt arról is, hogy az eszközök, anyagok tekintetében jól áll a szerv, az induló készletek a védekezéshez megfelelőek, mintegy 200 ezer homokzsák van készenléti raktárakban. Emellett 183 főt számlál a személyi állomány, amely jól képzett, bármikor bevethető szakemberekből áll. Mindezeken túl pedig együttműködési szerződések révén és az országos vezénylési terv szerint érkezhetnek még szakemberek, ha szükséges. Az igazgató kiemelte, idén 1350 főt alkalmaztak a közmunkaprogramnak köszönhetően, akik a vízfolyások mentén dolgoztak.

Címkék#árvíz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!