Hírek

2016.12.05. 14:32

Két és fél óra alatt 39 gyorshajtó – Fokozott ellenőrzések Tompaládonynál (is)

Pornóapáti, Tompaládony – Rendőri segítséget kért és kapott Tompaládony és Pornóapáti önkormányzata: elegük lett a gyorshajtókból.

Bakos Ágnes

Kiemelt figyelmet kapnak a rendőröktől, és nem mellékesen a traffipaxoktól az autósok Tompaládonyban és Pornóapátiban. A két vasi település önkormányzata segítséget kért a vasi rendőrségtől, mert veszélyes közlekedési helyzetek adódtak.

Tompaládonyt a 84-es számú főútvonal szeli ketté, ezért jelentős járműforgalom halad át a településen. Mivel a főútvonal mindössze egy kilométer hosszú útszakaszon érinti a települést, nem jellemző, hogy lassítanak az átutazók. Számos esetben előfordult, hogy a járművezetők – fittyet hányva a közlekedési táblákra – nem lassítottak és a megengedettnél jóval gyorsabban hajtottak át a településen.

Pornóapátiban az Ausztriába, munkába igyekvő járművezetők lépnek a megengedettnél jobban oda a gázpedálra, amely a reggeli csúcsforgalomban megnöveli a balesetek előfordulásának kockázatát.

A rendőrségi beszámoló szerint eddig is odafigyeltek az illetékes rendőrkapitányságok, de „erősítést” kaptak. És meg is lett az eredménye. Előfordult, hogy két és fél óra alatt Tompaládonynál 39 gyorshajtó ellen indítottak hatósági eljárást.

Az önkormányzatok és a rendőrség is azt reméli, hogy mielőbb változik a közlekedési morál a két vasi településen – hiszen nem a büntetés a cél, hanem a közlekedés biztonsága.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!