Hírek

2017.07.21. 13:50

A múltat idézték a sárvári hagyományőrzők, a jövőre - felvételi pontjaikra - gondoltak a végzős diákok

Csörgött a kard, dörgött az ágyú múlt hétvégén a IX. Nádasdy Történelmi Fesztiválon. Pár nappal később elkezdődött a 12. Gyógy-Bor Napok Bükön. A két hagyományos városi fesztivál között, a hőségben jégkrémmustrát tartottunk, és együtt latolgattuk a felvételizőkkel, milyen ponthatárok lesznek idén. Ez történt a héten.

VN-összeállítás

A hétvégén ostromállapotok uralkodtak Sárvár utcáin és a vár környékén: a IX. Nádasdy Történelmi Fesztivál eseményei folytak kardcsörgéssel és ágyúdörgéssel. Az idei fesztivál úgy kezdődött, hogy már tartott. Ugyanis a hét elején két napig zajlott a vár kazamatáiban a Báthory-lakoma, amelyen korabeli ruhákban korabeli ételeket szolgáltak fel színes műsor kíséretében. A város tavain pedig előző héten megtartották a fesztivál halfogóversenyét, felhíva a figyelmet az idei Országos Nádasdy Ételmustrára is, amelyen halból kellett finom étkeket készíteni. Vasárnap a magyarok visszahódították a sárvári várat - ételmustra is volt a Nádasdy Történelmi Fesztiválon.

A hagyományőrzők közreműködésével rendezett ostrom része volt a fesztiválnak

Zsófi és Luca lelkesen kóstolgatták a csokoládés jégkrémeket, kedvencet választottak

Gyermekekkel teszteltünk csokoládés, családi kiszerelésű jégkrémeket. Az egyízűek közül még mindig a csoki és a vanília a sláger. Kiderült, átlagosan három-négy liter jégkrémet eszik meg egy ember évente Magyarországon. Abban is segítettünk, milyet válasszon, aki minőségi jég-krémre vágyik: három különböző árkategóriájú és márkájú csokoládés finomságot vetettük alá házi tesztünknek. A hét és fél éves Lucát és az ötéves Zsófit hívtuk segítségül, hogy eldöntsük: melyik a legfinomabb. Néhány nap múlva kiderülnek a felvételi ponthatárok, utánajártunk, melyek a népszerű szakok. Nem elég, hogy életük eddigi legnehezebb megmérettetésén vannak túl a végzős diákok, most azért izgulhatnak, hogy felveszik-e őket a hőn áhított felsőoktatási intézménybe. A pályaválasztás mindig kényes téma a szülők, a diákok körében is. Manapság egy 16 éves fiatal már el tudja dönteni, hova szeretne menni, mi érdekli valójában. Aztán az utolsó pillanatban általában meggondolja magát. De mi lehet ennek az oka?

Kudler Szilvia reméli, hogy szerencsét hoz neki az alma, és felveszik a tanító szakra

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Tóth László, a díjnyertes borászat területi képviselője, Fekete Mihály borász, Tóth Tamás fesztiváligazgató és dr. Németh Sándor polgármester koccintott a 2018-as évre választott Bük Város Borával a Gyógy-Bor Napok megnyitóján

A mostani generáció teljesen másra vágyik: a közösségi média és az internet használatába beleszületett nemzedék a kortárs véleményvezérek hatására dönt. Már csak elszórtan találni olyan családot, ahol a gyerek a szülői példát követve választ szakmát, hivatást. Elkezdődött a 12. Gyógy-Bor Napok, vasárnapig nincs megállás Bükfürdőn. Az első nap több százan mentek el a programokra. A megnyitón megyei és helyi vezetők is jelen voltak. A fesztivál ideje alatt hat színpadon koncerteket és gasztro show-t is láthatnak a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!