Hírek

2015.09.02. 17:14

Hatalmas dugók lehetnek - Két hónapra lezárják a Rohonci út egy szakaszát Szombathelyen

Szombathely – Szeptember 4-én kezdődik a Vasivíz Zrt. ivóvíz- és szennyvízcsatorna rekonstrukciós munkálatainak 3. üteme a Rohonci úton.

Szombathelyi Médiaközpont

A forgalmas útszakasz alatt húzódó 50-60 éves vezetékek cseréje rendkívül időszerű. A Vasivíz Zrt. 220 millió forintos, saját forrásból finanszírozott beruházása nemcsak Szombathely, hanem az agglomeráció több mint 36 településének ellátását teszi biztonságosabbá. A munkálatok idején azonban teljes útlezárásra is számítani kell.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

A Magyar utcában már zavartalan a forgalom. Az ivóvíz- és szennyvízcsatorna rekonstrukciót június elején itt kezdte a Vasivíz Zrt. Ennek folytatásaként a Rohonci út alatt húzódó gerincvezetékek cseréje kezdődik szeptember 4-étől. A részleteket a szolgáltató vezérigazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón ismertette. Dr. Kohuth Viktor elmondta, hogy a cég saját forrásból végzi el a rendkívül szükségszerű rekonstrukciót. Mintegy 280 méteres hosszúságban cserélik ki a régi, rossz állapotú beton gerincvezetékeket korszerű üvegszál erősítésű poliészter csövekre, amelyek várhatóan hosszú évekig szolgálják majd a biztonságos ellátást.

Szeptember közepétől teljes lesz az útzár a Rohonci út, Magyar utca és a Deák Ferenc utca közötti szakaszán. Kerülni leginkább a Bartók Béla körúton keresztül és a Gagarin úton lehet majd Grafika: Kelemen Attila

A pénteken kezdődő munkálatok idején a rendőrség előtt először két sávra szűkül a Rohonci út, szeptember közepétől azonban teljes lesz az útzár a Magyar utca és a Deák Ferenc utca közötti szakaszon. Kerülni a Bartók Béla körúton keresztül a Paragvári úton és a Gagarin úton lehet. A kivitelezés várhatóan november közepéig tart. Addig a Vasivíz Zrt. a közlekedők türelmét és megértését kéri. A beruházás zárásaként 2016 júniusában az érintett szakaszon új útburkolat és járda is készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!