Hírek

2013.10.28. 17:55

Két körzetben az MSZP

Szombathely - Három vasi választókörzetből kettőben állít parlamenti képviselő-jelöltet az MSZP. Mesterházy Attila hétfőn személyesen mutatta be jelöltként Nemény Andrást és Fehér Lászlót. A pártelnök úgy látja, mindketten esélyesek a győzelemre.

Ölbei Lívia

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a jelöltek bemutatása mellett emlékeztetett a szocialista párt múlt végén megrendezett kongresszusára, ahol közzétették az MSZP választási programját, amely a pártelnök véleménye szerint igazi baloldali program, amennyiben öt kiemelt társadalmi csoportra, a gyerekekre, a nőkre, a munkavállalókra, a kis- és középvállalkozókra, valamint az idősekre, nyugdíjasokra fókuszál.

Mesterházy Attila úgy látja, Magyarország legnagyobb problémája ma az egzisztenciális biztonság hiánya, amelynek megszüntetésére az MSZP-programot ajánlja. A „munkát és kenyeret" jelszóval meghirdetett program megvalósulása a pártelnök meglátása szerint azzal jár, hogy megszületik az „igazságos, szabad, biztonságos Magyarország", ahol „a jólét része a mindennapoknak". A program meghirdetésével együtt az MSZP elindította „szembesítő kampányát", amely „a Fidesz igazi arcát megmutatva a hazugságokkal és ígéretekkel szemben a tényekre" apellál. A „beszéljük meg"-kampány során valamennyi választókörzetbe szeretné eljutni az MSZP jelöltjei, aktivistái révén –, hogy helyben értesüljön a legégetőbb gondokról, valamint minél szélesebb körben megismertesse programját.

Mindeközben megkezdődött az országgyűlési képviselő-jelöltek bemutatása. Az MSZP 75 körzetben állít jelöltet, többeket a pártelnök személyesen mutat be a nyilvánosságnak. Így történt ez hétfőn Szombathelyen is: a három Vas megyei választókörzetből kettőben állít jelöltet a Magyar Szocialista Párt. Az egyes körzet szocialista jelöltje a szombathelyi születésű, Szombathelyen élő 37 éves jogász, dr. Nemény András – volt megyei, városi képviselő, dolgozott a regionális fejlesztési tanácsban, 2010 óta országgyűlési képviselő, a szocialista frakció fejlesztéspolitikai kabinetjének vezetője, aki hétfőn megyei pártelnökként a házigazda szerepét is betöltötte a sajtótájékoztatón. Mesterházy Attila megfogalmazásában: dinamikus, fiatal politikus, akinek egyebek mellett kiemelt szerepe volt a párt Nyugat-Magyarország-programjának kidolgozásában, és akinek „helybeli pártépítő tevékenysége is példaértékű". A kettes számú választókörzet jelöltje az 55 éves, pedagógus végzettségű, sportolóként, sportvezetőként egyaránt ismert (jelenleg az asztalitenisz szövetség alelnöke) celldömölki polgármester, Fehér László – mint „hiteles, sikeres, széles körben elfogadott személyiség", aki már többször bizonyította rátermettségét: öt ciklusban indult és nyert önkormányzati képviselőként, négyszer az MSZP színeiben, legutóbb pedig széles körű összefogás eredményeképpen. 2002 óta óta áll polgármesterként a város élén, kistérségi vezetőként, a regionális fejlesztési tanács tagjaként behatóan ismeri a választókörzete életét és problémáit.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: mindkét jelöltet a siker reményében, esélyesként indítja el Vas megyében az MSZP.

Fidesz: Vas megye nem kér többet a hamis és alkalmatlan baoldalból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!