Hírek

2014.12.26. 14:44

Kevesebb bűntett és rosszullét az ünnepek alatt

Megyei körkép – Viszonylag nyugodtan telt a karácsony Vas megyében: kevés riasztás érkezett a segítőkhöz.

Bajdó Bettina

Balogh Nikoletta tűzoltó zászlós, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, nyugodtan teltek az ünnepek, nem sok helyre vonultak a hivatásosok. Karácsonyfatűzhöz nem riasztották őket, azonban a temetőkben előfordult, hogy lángra kaptak a sírdíszek. Emiatt viszont nem kellett a tűzoltókat hívni. December 25-én, Körmenden műszaki mentésnél segédkeztek, áramtalanították a járművet. A mentőknél is átlagosan teltek az elmúlt napok - tudtuk dr. Lórántfy Máriától, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének orvosigazgatójától.

Hozzátette: ebben az is szerepet játszott, hogy út- és látási viszonyok jók voltak, így nem történt sok baleset. Az elmúlt években megnövekedett az öngyilkossági kísérletek száma, idén azonban nem riasztották ilyen eset miatt a mentőket. A rendőröknek sem kellett sok helyre kivonulniuk: a karácsony verekedéssel indult, volt rablás miatti előállítás és egy férfi mécseseket és gyertyákat lopott. Őt is megtalálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!