Hírek

2017.06.15. 11:06

Kiállnak Czeglédy mellett – Közölte az Éljen Szombathely! - MSZP-DK- Együtt frakció

Szombathely – Koncepciós eljárásnak tartják dr. Czeglédy Csaba letartóztatását – közölték a frakció tagjai a Városházán tartott tájékoztatón.

Vas Népe

Három éve folyik államigazgatási és büntetőjogi eljárás abban az ügyben, amely miatt letartóztatták dr. Czeglédy Csabát – ismételte meg a közgyűlésen, napirend előtt elmondottakat sajtótájékoztatón dr. Ipkovich György az Éljen Szombathely! -MSZP-DK- Együtt frakció tagja.

Szerintük a kampány közeledtével kényszerintézkedéssel letartóztatott politikus ellen koncepciós eljárás folyik. Törvénytelennek nevezte az eljárást Ipkovich, azt pedig cinikusnak és felháborítónak, hogy az esküvője előtt pár nappal tartóztatták le Czeglédyt.

Dr. Nemény András képviselő hozzátette: egy több éve húzódó adóigazgatási eljárást váltottak most büntetőeljárássá. Szegeden 13 órakor kezdődik a tárgyalás, ahol döntenek Czeglédy előzetes letartóztatásáról, a jogi képviselője dr. Hankó Faragó Miklós – mondta még dr. Ipkovich György.

A frakció tagjai meg vannak győződve Czeglédy ártatlanságáról és az időzítéshez tartozik szerintük, hogy a csütörtöki közgyűlésen a Haladás sportkomplexum építése kapcsán jelentett volna be visszásságokat, mint az építkezés felügyelő bizottságának elnöke.

Úgy tudják, hogy a kivitelezés határidejét egyoldalúan ötven nappal meghosszabbították – márpedig a közgyűlés beleegyezése nélkül nem lehetett volna ilyen döntést hozni. Ezzel mintegy 1,5 milliárd forinttal károsították meg az önkormányzatot, ez ügyben feljelentést tesz a frakció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!