Hírek

2015.05.20. 12:13

Kihívás teljesítve – kacsatáncot jártak a csepregi általános iskolában

Csepreg - Az egész iskolát, az összes diákot és tanárt is megmozgatta a Kihívás Napja a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskolában.

Bakos Ágnes

Dr. Barityné Házi Ottilia igazgató elmondta: rövidített órákat tartottak és az óraközi szünetekre szerveztek sportos foglalkozásokat a gyerekeknek. Hangsúlyozta: természetesen minden hasonló alkalomnak örülnek a diákok, amikor nem a tanulás van a középpontban.

Király Árpád testnevelőtanár elmondta: 2000-ben csatlakoztak először a Kihívás Napjához a csepregiek, volt, hogy városként, tavaly óta az intézmények között regisztrálnak az országos felhíváshoz. Idén összesen 126 iskola nevezett az országból. Selmeczyné Tolvaj Andrea főszervező kiemelte: úgy építették fel a programsort, hogy 2 ezer egység mozgást tudjanak igazolni az intézmények versenyében.

Az ugrókötelezés, foci, kézilabda és tollaslabda osztályonként adott feladatot a diákoknak, a kacsatáncra viszont az egész iskola összegyűlt, még a tanárok is beálltak a kicsik és nagyobbak közé. Az apróságok lelkesen, a kamaszok kicsit vonakodva álltak sorba a zenére, de a tánc végére mindenkinek jó kedve lett az aulában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!