Hírek

2017.02.15. 15:16

Kijárnak majd dolgozni a rabok a szombathelyi börtönből

A napokban tartották az állásinterjúkat, ugyanis külső munkahelye lesz a szakképzett raboknak. Ilyen még nem volt a vasi megyeszékhelyen.

Bakos Ágnes

Mérföldkőhöz érkezett a foglalkoztatáspolitika a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. A társadalomba való visszailleszkedés fontos eszköze a munkáltatás, a munkalehetőség biztosítása - éppen ezért folyamatos és kiemelt feladat a büntetés-végrehajtási szervezet számára, Szombathelyen is. A munkahely-, illetve munkalehetőség-teremtés érdekében vette fel a kapcsolatot a szombathelyi börtön egy helyi, fémipari céggel. A tárgyalás alapja volt, hogy megvizsgálják, van-e lehetőség egyáltalán a fogvatartottak külső munkavégzésére. Eddig ugyanis nem volt ilyenre példa a szombathelyi börtönben. Ezenkívül is sok kérdést kellett megvizsgálni: például azt, hogy van-e szakképzett rab a szükséges munkakörökhöz.

Az érdeklődő fogvatartottakat a napokban interjúztatták. Először készségfelmérő tesztet töltöttek ki, aztán szóban is meghallgatták a jelentkezőket - akárcsak a „civil” életben.Természetesen fegyház fokozatban raboskodók külső munkalehetőségéről nincs szó, csak a fogház és börtön fokozatú rabokat interjúztatták. A negyedórás meghallgatások és a tapasztalatok összegzése után kiválasztják a leendő dolgozókat, közben pedig tisztázzák a munkába járási feltételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!