Hírek

2015.10.01. 07:40

Kikért aggódik a vasi Fidelitas, és mire emlékszik rosszul a jobbikos képviselő? - A Vas Megyei Közgyűlés utózöngéi

A bevándorlók biztonságáért aggódik a Vas megyei Fidelitas? - tette fel a kérdést sajtóközleményében a Jobbik Vas megyei közgyűlési frakciója.

Vas Népe

A megyei közgyűlés legutóbbi ülésére visszautalva  azt írják, hogy azon "a Vas megyei rendőrfőkapitány, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársa is részletes beszámolót tartott a megyénket is érzékenyen érintő illegális bevándorlással kapcsolatban. A Jobbik frakciója elismeréssel beszélt a magyar határokon szolgálatot teljesítő rendvédelmi dolgozókról, majd köszönetét fejezte ki minden olyan önkéntesnek, aki a magyar emberek közbiztonsága érdekében tevékenykedik ezekben a nehéz napokban. A Jobbik Vas megyei frakciója továbbra is értetlenül áll a közgyűlésen elhangzó kérdés előtt, melyet a Fidelitas vasi politikusa tett fel a megyei rendőrfőkapitánynak. Megdöbbenve hallgattuk, hogy a Fidelitas a bevándorlók biztonságát félti a jobbikos tüntetéseken részt vevő, felháborodásuknak jogosan hangot adó körmendi és szentgotthárdi lakosoktól. A Jobbik számára továbbra is a lakosság komfortérzetének megtartása a legfontosabb, nem pedig a migránsok pátyolgatása. Ehhez minden támogatást megadunk országos és megyei szinten, de elutasítjuk a Fidelitas politikai haszonszerzés céljából tett megnyilvánulásait" - áll a közleményben.

Lábodi Gábornak nem megy az igazmondás? - kérdez vissza Gagyi Levente, a Fidelitas megyei képviselője, aki szerint a Jobbik képviselője nem figyelt eléggé a közgyűlésen. Szerinte "Lábodi Gábor, a Jobbik Vas megyei képviselője láthatóan súlyos hitelességi gondokkal küszködik, folyamatos ellentmondásba keveredik önmagával. A megyei közgyűlésen többek között azért kért szót, mert ő személyesen nem látta V. Németh Zsolt képviselőt az ideiglenes gyűjtőpontoknál tájékozódni. Megmosolyogtató volt hallani a megyei rendőrfőkapitány úr válaszát, aki közölte: a térség országgyűlési képviselője elsők között sietett a helyszínre. Megértjük, hogy Lábodi Gábor és Rába Kálmán jobbikos képviselő urak a migráns helyzetből szeretnének politikai tőkét kovácsolni, azonban arra kérjük az igen tisztelt urakat, hogy legalább az igazmondás ne essen nehezükre. A megyei közgyűlés ülésén arra voltam kíváncsi, hogy a gyűjtőpontok területére szervezett pártpolitikai tüntetések mennyire veszélyeztetik a települések biztonságát. Minderről természetesen szó szerinti jegyzőkönyv is készült. A Fidesz-KDNP frakciószövetség ugyanis az egyéni politikai ambíciók helyett sokkal fontosabbnak tartja, hogy garantálja a Vas megyeiek biztonságát. Határozott meggyőződésünk, hogy a Jobbik részéről felelőtlenség, és kifejezetten veszélyes, ha embereket próbál emberek ellen uszítani. Természetesen megértjük, hogy Lábodi Gábor nem emlékszik az elhangzottakra, hiszen már megszokhattuk, hogy Rába Kálmánnal a megyei közgyűlések alkalmával beszélik meg pártjuk és magánéletük legapróbb részleteit is. Felszólítjuk a Vas megyei Jobbik törpefrakcióját, hogy az uszítás helyett hagyják dolgozni azokat, akiket a választók ezzel megbíztak!" - írja Gagyi Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!