Hírek

2016.08.31. 18:59

Kinyíltak a kapuk - Beültek az iskolapadba a diákok

Szombathely - Szerda délután a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolában tartották a városi tanévnyitót.

Vadas Krisztina

- Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája - Szent-Györgyi Albert gondolatával nyitotta dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntőbeszédét. Ezután néhány számadatot ismertetett a 2016/2017-es tanévről. Összesen 69 köznevelési intézmény működik a városban, ebből 24 óvoda, 19 általános iskola, 19 középiskola, valamint hét kollégium. Kiscsoportot 2574 gyermek kezdett, első osztályba 788-an mentek, a középiskolákban pedig 1560 gólyát avatnak fel az elkövetkező hetekben. De ha szó esik a diákokról, természetesen a pedagógusokról sem feledkezhetünk el: az új tanévben 1756 tanár segíti nap, mint nap a gyermekeket. - A városvezetésnek szívügye a szombathelyi oktatás sorsa - emelte ki a polgármester. - Tovább folytatódnak a fejlesztések: az országos programot megelőzve, minden iskolában kialakítanak egy-egy új számítástechnikai labort - beszélt a törekvésekről dr. Puskás Tivadar. A polgármester a szülőket is megszólította a tanévnyitón. - A család szerepe meghatározó a gyermekek életében. Leginkább a szülőkön múlik, hogy végül milyen emberré formálódik - ezekkel a szavakkal kérte a szülőket, hogy segítsék kibontakoztatni a tanulók tehetségét.

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője levelet címzett a diákokhoz, pedagógusokhoz:

„Kedves diákok! Bár vélhetően valamennyien áhítoztatok arról, hogy idén elmarad a tanévkezdés, sajnos ekkora hatalmunk még nekünk, képviselőknek sincs" - üzenetét ehhez hasonló, megmosolyogtató gondolatokkal tűzdelte tele dr. Hende Csaba.

A levél felolvasását követően felemelő pillanatoknak lehetettek tanúi a jelenlévők. Hat pedagógus kiemelkedő életpályáját tüntette ki a polgármester. Arany emlékdiplomát vehetett át Bozó Istvánné biológia-földrajz szakos tanár, Máté Ernőné magyar-orosz szakos tanár, Vanics Lászlóné technikatanár, valamint Pócz Gáborné, aki a Gyógypedagógia Tanárképző Főiskolán végzett. Gyémánt emlékdiplomával tüntették ki Angler Miklósnét, aki a Kőszegi Tanítóképző Intézetben végzett, valamint rubin emlékdiplomát vehetett át Horváth Lajosné, aki a Kőszegi Római Katolikus Tanítóképző Intézetben diplomázott 1946-ban.

A diákokhoz ezt követően az iskola igazgatója, Sági József szólt. - Szeptember 1-je más, mint a többi nap. Ez az újbóli találkozás, a reményteli bizakodás napja, hogy idén minden más lesz - köszöntötte az új tanév alkalmából diákjait az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!