Király is járt náluk - Ezer gyermek nyaralt a karitász nardai táborában

2017. augusztus 13., 18:55 szerző: Némethy Mária
komment
NARDA - A vakáció nyolc hete alatt rengeteg élményt szereztek idén is a gyerekek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász pénteken zárult nardai napközis táborában.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Számos támogatónak és önkéntesnek köszönhetően a gyerekek - akik közül többen eddig az egész nyarat a nardai táborban töltötték - színes élményekről tudtak mesélni. Vannak, akik a püspök úrral, Székely Jánossal történt találkozást emelték ki, mert "nagyon kedves és közvetlen volt, még pingpongozott is velünk". Sorolják a lovaglást, íjászatot, kerámiázást, varrást, bőrözést, gyöngyfűzést, merthogy "itt unatkozni nem lehetett, sokféle kézműves-foglalkozás volt". Rendeztek nekik homokvárépítési és akadályversenyt is. Minden pénteken a celldömölki Vulkán Fürdőben fejeződött be a tábori hét, ahol a vizes világbajnokság ideje alatt megrendezték a tábori vizes bajnokságot. A zárás előtti napon volt még egy vizes élményük a gyerekeknek: a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lepte meg őket. Bemutatójuk után nagyon jólesett a locsolkodás a kánikulában.


A táborozók az utolsó héten Nardán  tomboló üdvrivalgással köszöntötték a kiváló sportolót, Király Gábort 	Fotó: Némethy Mária

A fiúk számára azonban azért marad felejthetetlen az idei karitász tábor, mert a fociról szólt. Szarka Zoltánnak köszönhetően FIFA-játékvezetők fújtak Nardán mérkőzéseken, a gyerekeket megismertették a nemzetközi játékszabályokkal. A legnagyobb élmény azonban az volt, amikor az utolsó héten tomboló üdvrivalgással köszönthették Király Gábort. A kiváló kapusnak Nardán is óriási sikere volt. Sok-sok autogramot adott, beszélt pályafutásáról, élményeiről, meg arról: szorgalom és kitartás nélkül nem lehet eredményt elérni.

Némethy Mária

2017. augusztus 13., 18:55 szerző: Némethy Mária

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...