Hírek

2017.08.13. 16:55

Király is járt náluk - Ezer gyermek nyaralt a karitász nardai táborában

NARDA - A vakáció nyolc hete alatt rengeteg élményt szereztek idén is a gyerekek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász pénteken zárult nardai napközis táborában.

Némethy Mária

Számos támogatónak és önkéntesnek köszönhetően a gyerekek - akik közül többen eddig az egész nyarat a nardai táborban töltötték - színes élményekről tudtak mesélni. Vannak, akik a püspök úrral, Székely Jánossal történt találkozást emelték ki, mert "nagyon kedves és közvetlen volt, még pingpongozott is velünk". Sorolják a lovaglást, íjászatot, kerámiázást, varrást, bőrözést, gyöngyfűzést, merthogy "itt unatkozni nem lehetett, sokféle kézműves-foglalkozás volt". Rendeztek nekik homokvárépítési és akadályversenyt is. Minden pénteken a celldömölki Vulkán Fürdőben fejeződött be a tábori hét, ahol a vizes világbajnokság ideje alatt megrendezték a tábori vizes bajnokságot. A zárás előtti napon volt még egy vizes élményük a gyerekeknek: a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lepte meg őket. Bemutatójuk után nagyon jólesett a locsolkodás a kánikulában.

A fiúk számára azonban azért marad felejthetetlen az idei karitász tábor, mert a fociról szólt. Szarka Zoltánnak köszönhetően FIFA-játékvezetők fújtak Nardán mérkőzéseken, a gyerekeket megismertették a nemzetközi játékszabályokkal. A legnagyobb élmény azonban az volt, amikor az utolsó héten tomboló üdvrivalgással köszönthették Király Gábort. A kiváló kapusnak Nardán is óriási sikere volt. Sok-sok autogramot adott, beszélt pályafutásáról, élményeiről, meg arról: szorgalom és kitartás nélkül nem lehet eredményt elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!