Hírek

2017.04.14. 15:40

Kisült a kalács - Így várták a gyerekek a húsvétot Szombathelyen

Szombathely - Játszóházba hívták a gyermekeket és szüleiket. Kalács, hímes tojás és kiskosár is készült.

Vadas Krisztina

Sok-sok gyermek zsibongása töltötte meg az Agora - Művelődési és Sportházat. A vidám hangulatú játszóházban a húsvété volt a főszerep, de ügyességi játékokban is kipróbálhatták magukat az apróságok. Az egyik teremben a tojásírás művészetével ismerkedhettek meg a kicsik és szüleik, akik asztalokon pislákoló mécsesek megolvadt viaszával igazán szép motívumokat rajzoltak a tojásokra.

Puskás Dorka és Papp Dóri Geosits Judittól tanulták meg, hogyan kell szépen fonni a kalácsot Fotó: Unger Tamás

Egy másik teremben kézműves-foglalkozások zajlottak. Filcanyagból készült, kitömött nyuszikat készíthettek az ügyes kezű gyerekek, egy másik asztalnál pedig tojástartóból varázsoltak aranyos kiskosárkákat. Persze a húsvét egyik legfontosabb előkészülete, a kalácssütés sem maradhatott el a látványkonyhában: sokan kipróbálták, hogyan kell szépen összefonni a tésztát. Mindeközben a folyosón különböző ügyességi játékokat is kipróbálhattak a vállalkozó szellemű gyerekek: volt dió-célbagörgetés és többféle kirakó.

A tavaszi, ünnepváró hangulatot Áki és Ervin gyermekkoncertje fokozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!