Hírek

2014.10.14. 17:54

Kórházba került a toronyi polgármester

Torony – Kórházba szállították hétfő esti rosszulléte miatt Torony vasárnap újraválasztott polgármesterét, Kovács Györgyöt. Először a szombathelyi, majd a győri kórházba vitték, egyes információk szerint agyvérzés miatt.

Merklin Tímea

Horváth Eszter, a település aljegyzője úgy tájékoztatott, hogy "a család védelmében" nem ad ki bővebb információkat, de biztató híreket kapott a falu a polgármester egészségi állapotáról, nincs életveszélyben, és bíznak abban, hogy mihamarabb el tudja látni ismételten feladatait, és be tudja tölteni tisztségét és legfőképpen részt tud venni a képviselő-testület alakuló ülésén.

Kovács György a Fidesz-KDNP színeiben indult, hat független riválisát győzte le a vasárnapi önkormányzati választáson. Toronyban az a helyzet állt elő, hogy még nem alakult meg az új képviselő-testület, és így nincs megnevezve a helyettese sem. Érdekesség, hogy a településnek hét polgármesterjelöltje volt, de alpolgármester-jelöltje egy sem.

A faluban a jegyzői feladatokat ellátó Horváth Esztertől megtudtuk: a képviselő-testület alakuló ülését - a helyi önkormányzatokról szóló törvény szerint - idén október 27-éig kell megtartani. A jogszabály értelmében az alakuló ülést a polgármester hívná össze és vezetné, hiányában e hatáskörét az alpolgármester gyakorolná, ha már volna.

A polgármester akadályoztatása és az alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, tartós akadályoztatásuk esetére Torony község szervezeti és Működési Szabályzata rendelkezik a képviselő-testület összehívásának, vezetésének a módjáról. Ezek szerint a korelnök képviselő, tehát valószínűleg Zsilavecz Gusztáv foja összehívni az alakuló ülést.

Az alakuló ülésen az alpolgármester eredményes megválasztását követően a polgármester helyettesítését a megválasztott alpolgármester látja majd el .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!