Hírek

2017.07.27. 17:02

Kórházban ápolt betegektől lopott rendszeresen

SZOMBATHELY - Egy férfi ellen nemrégiben emelt vádat a szombathelyi ügyészség, fegyházbüntetést javasolnak. A vád: folytatólagosan elkövetett kifosztás, valamint lopás.

Bakos Ágnes

Visszaeső, többször büntetett a férfi, akit a kifosztás miatt vonnak ezúttal felelősségre – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A lefolytatott nyomozás azt derítette ki, hogy a férfi idén február végétől április elejéig, vagyis legalább egy hónapon át „ténykedett”. A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház különböző osztályain fordult meg.

A kórtermekben kezelt, ott fekvő betegektől lopott. „Változatos” volt a zsákmánya: készpénzt, okiratokat és bankkártyákat is elemelt. Arról nincs hír, hogy megkerült volna az ellopott értékek akár egy része is. A vádirat szerint kétszer is előfordult, hogy a vádlott éppen alvó betegtől emelt el értéket – ez azért fontos, mert ez esetben védekezésre képtelen volt az áldozata.

67 ezer forint készpénzt tulajdonított el a betegektől. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat a többszörösen vissza-eső vádlottal szemben. A vád: folytatólagosan elkövetett kifosztás bűntette, valamint öt rendbeli lopás. Mivel vissza-esőről van szó, azt javasolja az ügyészség, hogy a bíróság fegyházbüntetést szabjon ki a vádlottra. Hogy mikor lesz tárgyalás, aztán majd ítélet, azt egyelőre nem tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!