Hírek

2017.02.28. 08:04

Fát döntött Körmenden, állványt bontott Szombathelyen a szél

Körkép – Elsőfokú meteorológiai figyelmeztetés érvényes Vas megyére a várhatóan viharos erejű szél miatt. Szombathelyen már hétfő este adott munkát az élénk szél a tűzoltóknak, Körmenden kedd reggel döntött fát.

Bakos Ágnes

A parkoló autók közé fordult egy fa, gyökerestül Körmenden a Rákóczi utcában. Csak a szerencsén múlt, hogy senki nem állt az autóknál és a kocsik sem rongálódtak. Jól látszik: gyökerestül csavarta ki a fát a földből az erős szél.

Fotó: Szendi Péter

Szombathelyen még hétfő este „dolgoztatta" a szél a tűzoltókat – tájékoztatott Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője. A Szent Imre herceg utcában egy családi ház homlokzatánál épített állvány dőlt meg, veszélyeztette a közúti forgalmat, de senki nem sérült meg. A szombathelyi tűzoltók visszabontották az állványt, addig félpályás forgalomkorlátozás volt érvényben – összegezte Egyed László.

Fotó: Szendi Péter

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát Vas megyében.

Fotó: Szendi Péter

Hétfő este 48 kilométer per órás volt a legerősebb széllökés Szombathelyen, kedden reggel már 54 kilométer per órás lökést is mért a meteorológiai szolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!