Hírek

2014.09.12. 14:45

Köves Ferenc országos prézes hozta el Szombathelyre Adolf Kolping ereklyéjét

Szombathely - Szombathelyre érkezett Adolf Kolping, a Kolping-mozgalom alapítójának ereklyéje. A Kálvária templomban gyűltek össze a Kolping család tagjai, hogy együtt mondjanak hálát és imádkozzanak.

Tavaly ünnepelte a Kolping-közösség az alapító születésének 200. évfordulóját. Ebből az alkalomból az ország valamennyi egyházmegyéjébe elviszik az ereklyét. Szombathelyre szeptember 12-én érkezett az ereklye, amelyet a Kálvária templomban láthattak a hívek és a Kolping Egyesület jelenlévő tagjai. Köves Ferenc országos prézes hozta el  Adolf Kolping ereklyéjét.

Fotók: Szombathelyi Médiaközpont

Az ünnepi szentmisén Császár István püspöki helynök mondott szentbeszédet, melyben utalt arra: az emberekben manapság sok a felélem, de ez nem kell, hogy eluralja a hétköznapjaikat. Boldognak, vidámnak kell lennünk, és így legyőzhetjük a nehézségeket, tette hozzá.

A Kolping-mozgalom és Adolf Kolping szellemisége ma is aktuális, mondta Köves Ferenc prézes. Szükség van a mozgalom megújítására, egyebek között ezért is szervezték az ereklyelátogatást. A szentmisét követően imaórát tartott a Kolping Egyesület a Kálvária templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!