Hírek

2017.05.26. 18:10

Közgyűlés: Ki a felelős a STYL veszteségéért?

SZOMBATHELY - Molnár Miklós szerint nem a ruhaipari cég, hanem a felszámoló megmentése volt korábban a cél.

Vas Népe

A válságba került STYL ügye is szóba került a rendkívüli közgyűlésen tegnap. Molnár Miklós, a cég fel-ügyelőbizottságának elnöke hangsúlyozta, azt kell vizsgálni, hogy miként jöhetett létre a tízéves felszámolási időszak. - Valójában nem a STYL megmentéséről, hanem a felszámoló megmentéséről volt szó - fogalmazott az alpolgármester, kiemelve, hogy pontosan még nem tudják, mekkora a veszteség, hiszen nincs elfogadott mérleg, és a jövő héten a sokadik felügyelőbizottsági ülést tartják. Molnár Miklós beszélt arról is, hogy ő is hitelezője volt korábban a STYL-nek, hiszen egy szállítói számlát nem egyenlítettek ki a felszámolás előttről.

Dr. Czeglédy Csaba, a baloldal frakcióvezetője szerint azért is veszélyes az ügy, mert bajba kerülhet az önkormányzat, ha a kapott támogatást vissza kell fizetni.

Az ülésen felszólalt dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője is, aki kiemelte, 488 ember munkahelye forog kockán az ügy kapcsán. - Ha igazak a hírek, hogy a vállalat arra rendezte be az üzletpolitikáját, hogy önköltségen értékesítette a termékeit, akkor ott nagyon súlyos kérdések merülnek fel - hangoztatta a képviselő, aki hangsúlyozta, nem olyan kérdésről beszélünk, amelyet a szőnyeg alá lehet söpörni, hiszen az emberek sorsa újra egy célnaszálon lóg. - Felelősséggel tartozunk a munkavállalók és a cég iránt. Alapvető fontosságúnak tartom, hogy feltárjuk, mi vezetett idáig - zárta gondolatait Szombathely országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!