Hírek

2013.12.13. 16:24

Közgyűlés után értékeltek a pártok képviselői

Szombathely - Számos kérdésben döntöttek az év utolsó közgyűlésén a városatyák csütörtökön. Az ülést pénteken délelőtt kommentálták a pártok képviselői.

Farkas Eszter

Balassa Péter, a Jobbik képviselője beszélt elsőként. Kiemelete: támogatja a Haladás-sportkomplexum fejlesztését, ám szeretné, ha a beruházásban a helyi kisvállalkozók is részt vennének. Ami a beruházás megvalósítására létrehozott projektcég vezetőjének kinevezését érinti személyével igen, fizetésével viszont nem ért egyet Balassa. A képviselő szót emelet a Skanzen zsuptetőinek rendbehozatalával kapcsolatban is, amely szerinte kikerült az IVS pályázatból.

Horváth Zoltán, az LMP képviselője a panelprogrammal kapcsolatban elmondta: ez egy fontos pályázati lehetőség a városnak. A képviselő szerint a közgyűlésen nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni a népegészségügyi jelentésre, amely szerint egyre csökken a város lakossága. Szerinte az emberek kivándoroltak. Kiemelte: a biomassza felméréssel kapcsolatban még mindig nem kaptak tájékoztatást. Ezt egyébként Gyebrovszki János, az MSZP-SZTKE frakcióvezető-helyettese is kifogásolta tájékoztatóján, A frakcióvezető-helyettes kifogásolta a városháza beléptető és kamerarendszerének beszerzéssel kapcsolatos eljárást, valamint egy új autó vásárlását is. Gyebrovszky János beszélt arról is, hogy hiába kérte, nem vették napirendre a garázsok előtti út felújítását, örült viszont annak, hogy a polgármester ígéretet tett a Szent Gellért utcában két fedett buszmegálló építésére.

Szakály Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy több mint 10 milliárd forint értékű fejlesztések vannak folyamatban és valósulnak meg a városban, köszönhetően annak is, hogy nem lesz januártól adóssága. Útfelújítási program indul tavasszal. Hozzátette: a lebontott önkormányzati épületek helyén akár a SZOVA Zrt. is építhetne bérlakásokat.

A közgyűlés eseményei részletesen itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!