Hírek

2014.12.22. 12:52

KRAFT: utca- és épületfelújítás 147 millió forintból Kőszegen

Kőszeg - Egy kormányhatározat alapján, a KRAFT-projekthez kapcsolódva Kőszeg önkormányzata 147 millió 320 ezer forint egyszeri, vissza nem térítendő támogatást kapott a Zwinger, az Európa-ház és a Chernel utca felújítására. Hol tartanak a munkával?

Némethy Mária

A "Kreatív város - fenntartható vidék" (KRAFT) egy új, komplex, általánosítható, innovatív fejlesztési koncepció, amely abból indult ki, hogy a fejlesztések és beruházások sikerének záloga a hatékonyabb együttműködés. Ez az együttműködés nagyon erős az önkormányzattal, amely 147 millió 320 ezer forint egyszeri, vissza nem térítendő támogatást kapott az államtól a Zwinger, az Európa-ház és a Chernel utca felújítására. - Elkészültek az engedélyezési és a kivitelezési tervek, most majd indíthatjuk a közbeszerzési eljárást, amelyen eldől, melyik cég lesz a munkák kivitelezője - válaszolta kérdésünkre Huber László polgármester. A Zwingert a terv szerint egyetemi oktatási célokra használják majd, komfortosabbá teszik, illemhelye, fűtése lesz, álmennyezetet kap. Az Európa-házat modernizálják, informatikai, hűtő-fűtő rendszert építenek bele. A Chernel utcát teljes egészében felbontják, kicserélik a csapadék- és szennyvízelvezető hálózatot, majd új útburkolatot kap. Mikorra készülnek el mindezzel? - A jövő év elején elkezdődnek a munkálatok, a nyár végére, ősz elejére talán sikerül befejezni a kivitelezést, mert a határidő szerint egy év múlva teljes elszámolást kell adnunk a kormánynak - válaszolta Huber László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!