Hírek

2006.10.14. 02:25

Különleges díszmadarak

Szombathely (van) - A Savaria Díszmadártenyésztő és Állatbarát Egyesület hétvégén háromnapos díszmadár-kiállítást rendez az Oladi Művelődési Központ (OMK) tornatermében.

Mórocz Zsolt

Az OMK tornaterme benépesült kisebb-nagyobb, értékes és szép madarakkal. A kiállítás vasárnap délutánig várja az érdeklődőket. Sok ritka és egzotikus madarat láthatnak a kilátogatók, többek között három kék-sárga ara papagájt, rózsakakadut, nagy sárga bóbitás kakadut, vörös lórit. Ajkay Ferenc, az egyesület elnöke elmondta, hogy ötödik alkalommal rendezik meg a díszmadár-kiállítást. A régióból 38 tenyésztő közel ezer egzotikus madarat hozott el Szombathelyre. - A kiállítás célja, hogy megszerettessük a hobbinkat más emberekkel, és újabb madárszerető tagokkal bővüljön az egyesületünk. A madarakkal való törődés közelebb visz minket a természethez, a gyerekeket pedig felelősségtudatra neveli - mondja az elnök. Ma a kiállított madarak 90 százalékát zsűrizik. A felvonultatott állomány alapján idén 11 kategóriában hirdetnek győztest. A rendezvényen díszmadarakat vásárolni is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!