Hírek

2017.04.03. 13:49

Brutális erőszak: a jákfai férfi halálra verte a kutyáját

Jákfa - Pénteken este riasztották a falubeliek a Fekete István Állatvédő Egyesületet: a 39 éves férfi olyan súlyosan bántalmazta egy hete kapott kutyáját, hogy az belehalt sérüléseibe. A férfinak a törvény előtt is felelnie kell.

Vadas Krisztina

„Telefonon kaptuk a bejelentést, hogy Jákfa egyik házának udvarán gazdája először egy bottal, miután az eltört, egy gereblyével ütötte a láncra vert kutyáját. A kutya a bántalmazás következtében elpusztult” - írja a Fekete István Állatvédő Egyesület közösségi oldalán. Szombat reggel mentek a helyszínre, természetesen rendőrök is érkeztek a házhoz.

A helyszínelők megállapították, hogy a shar pei fajtájú, fiatal kan kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett az ütlegelés közben, hogy belehalt. A rendőrök előállították a férfit a Sárvári Rendőrkapitányságra és kihallgatták. Állatkínzás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellene, a kutya tetemét hivatalos boncolásra szállította az egyesület. Feljelentést is tettek, valamint a falu vezetősége felé is jelezték az ügyet.

A ház, ahol a tragikus eset történt

A férfi nem volt jó gazda, ezt a kutyát egy hete kapta és az elmondások alapján többször bántalmazta. Ezelőtt is volt kutyája: az éhen halt, mikor a férfi bevonult a börtönbe.

Ennél többet hivatalosan - a nyomozásra való tekintettel - sem a rendőrség, sem az állatvédők nem mondhatnak, de azt tudjuk, hogy szemtanúk videóra vették a férfi szörnyű tettét, a felvételt átadták a rendőrségnek.

A történet persze a közösségi oldalra is felkerült, ahol a kommentekből még érdekes részletek derültek ki. Az egyik hozzászóló például azt írja: „már este nyolc előtt mentővel távozott a mi kis falunkból” - utalva arra, hogy valószínűleg valakin eluralkodott az indulat a férfivel szemben. De ami még ennél is érdekesebb: valaki annyira megharagudott a tettesre, hogy feltörte közösségi oldalát, és a nevében megírta, hogy őróla van szó.

A jelenlegi törvényi szabályozás szerint az állatkínzók, valamint azok, akik állat életét ok nélkül kioltják, vagy kutyaviadalt tartanak, 150 ezer forintos bírságot kaphatnak. Ha egyéb előírt tartási körülményt is megszeg a kutyatartó, az összeg akár több százezer forintra is emelkedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!