Hírek

2017.07.21. 17:25

Kutyafuttatót avattak Szombathelyen

SZOMBATHELY Új kutyafuttatót adtak át pénteken a vasi megyeszékhelyen - így már kilenc téren szaladgálhatnak gondtalanul az ebek.

Vadas Krisztina

A 11-es Huszár úti laktanya mögött, a lakótömbök közelében alakították ki Szombathely kilencedik kutyafuttatóját, melyet dr. Puskás Tivadar polgármester és Illés Károly alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője mutatott be. A lakók kérésére alakították ki, szerettek volna egy biztonságos "játszóteret" négylábú kedvenceiknek.

Dr. Puskás Tivadar és Illés Károly a futtatón Fotó: Hornyák Emőke

A 15x39 méteres futtatót 1,5 millió forintból hozták létre - talán az egyik legszebb kutyás hely lett a városban. Fákkal tarkított, modern, biztonságos kerítéssel határolt a terület, a gazdik kényelmére pedig két padot is kitettek.

Dr. Puskás Tivadar kiemelte: nagyon régóta az ember társa a kutya, így fontos, hogy számukra is élhető környezetet alakítsunk ki. Most egy lépéssel közelebb kerültünk ehhez Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!