Hírek

2013.09.22. 13:51

Kutyasport központ nyílt Szombathelyen

Szombathely - Új kutyasport központot avattak fel szombaton a Parkerdei lakótelepnél. Bemutató is volt.

Kozma Gábor/Vas Népe

Nagy hagyományai vannak mind a kutyák képzésének, mind a kutyasportnak a városban. Szombattól pedig megint egy új fejezet nyílt, mégpedig a MEOE Szombathelyi ÖJSZ Kutyasport Központ felavatásával. A Homok úti új létesítményt még jóval korábban kapta meg az egyesület, a terület szomszédságában időközben új lakópark, a Parkerdei épült ki.

Pereszlényi István elnökkel és Kunhegyesi Tiborral, a felügyelő bizottság elnökével beszélgettünk, a társalgásba bekapcsolódott Soós Zsolt egyesületi titkár, alelnök, az új központ vezetője is. Mint mondták, az ezredfordulón vált egyesületük önálló jogú szervezetté, a fejlődés sokágú. Miközben a múltat elevenítettük fel, majd a jelenről beszéltünk, aközben sorra érkeztek a vendégek és persze a jószágok. Sokféle kutyust láttunk, de valamennyi barátságos és jól nevelt volt. Már ez önmagában jelez egy minőséget, szintet.

- A sportközpontban a hagyományos képzések mellett újakat is bevezetünk - fogalmazott Soós Zsolt. - A többi között a a flyball-t, amely igazi csapat sport. Aztán az agilityt, amely az ügyességre, a kutya és a gazda közti, harmonikus kapcsolatra épít.

Pereszlényi István köszöntője után bemutató következett. majd birtokba vették az új központot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!